Военният медал: всичко, което трябва да знаете!

Военният медал е едно от най-важните отличия в армията. Той е символ на патриотизъм и смелост. Присъждането на медала е символичен акт за предоставяне на равнопоставеност под девиза “ Valeur et Discipline „. Тези няколко реда ще ви помогнат да разберете всичко, което трябва да знаете за военния медал.

Защо да се сдобиете с военен медал ?

médaille militaire sur une veste

Военният медал е известен още като “ Почетния легион на сержанта „. Той представлява най-високото военно отличие за всички сержанти и войници. То заема трето място сред френските отличия по ред на приоритетност. Това отличие се поставя след Ордена на Почетния легион и Ордена на освобождението.

 То е видим символ, който свидетелства за проявите на храброст на войниците и сержантите. Награда за всички години, прекарани в служба на знамето, или за извършването на изключителни подвизи.

колекция военни значки

Кой може да получи военен медал ?

двама души с военни медали

Представителният медал се връчва на всички войници, които са изпълнили критериите за награждаване. Отличието се връчва по време на военни церемонии или на церемония без вдигане на оръжие или частно. Присъжда се в рамките на две годишни повишения : тези на активните военнослужещи и тези на запасните военнослужещи и ветераните.

Как да нося военен медал?

военен медалист

Различните военни медали трябва да се носят според реда на носене, описан в Bulletin officiel de l’armée, Édition Méthodique. Те трябва да бъдат носени на вашата медалистка стойка. Местата им следват едно след друго – от най-важния в горния ляв ъгъл, до най-малко важния, който трябва да е в долния десен ъгъл.

За френската армия медалите се носят отляво. Местоположението им следва кода за униформата на всяка армия.

Кога да се носят военни медали ?

militaire a une cérémonie

Военните медали с висулка се носят с церемониално облекло. Медалите с редукция трябва да се носят на партита, на които от войника се изисква да носи вечерно облекло със шпенсер. Декоративните
ленти се носят на военно облекло, което няма пълни отличителни знаци или миниатюри.

Следващата статия ще бъде посветена на военната азбука на Морз.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *