Всичко, което трябва да знаете!

Паркурсът на бойците (Parcours du combattant) вижда бял свят през 1916 г. по време на Първата световна война във Франция.Той е Джордж Ербер, създател на естествен метод за физическо възпитание, който го създава под командването на генерал Гуро с цел да обнови военното обучение по онова време.

Този нов метод на обучение е толкова успешен, че почти става част от всяка армия в света. Но наименованието е засвидетелствано едва от 1963 г. и се използва дори за граждански игри. В тази статия ще откриете всичко, което трябва да знаете за трасето с препятствия.

Какво представлява игрището с препятствия? 

игрище с препятствия

Източник: pixel-pixabay

Походът с препятствия е тренировъчен курс за военнослужещи, който включва преодоляване на верига от препятствия, разположени по терена. Тези препятствия са разположени на разстояние една от друга чрез писти с различна дължина. Противно на това, което повечето хора си мислят, това не е тест, който трябва да преминете, за да станете сержант, а обучение в рамките на армията. Нарича се още курс за командоси или курс с препятствия в зависимост от армията, която го използва. Като такова то включва бягане, катерене, пълзене и катерене.

Днес трасето с препятствия е достъпно за широката общественост чрез игри или събития. Очевидно е, че правилата и условията не са същите, а освен това нивото на препятствията е много по-леко от това на военните.

Във Франция Денят на калта или фрапиращият път са примери за граждански трасета с препятствия. Това е вид спорт, който ви позволява да се забавлявате със семейството или приятелите си, при който се набляга на отборния дух и преодоляването на себе си.

Каква е целта на курса с препятствия? 

рекламен банер

Първата цел на бойния курс естествено е да развие и поддържа физическите умения на войника. Този вид обучение е толкова много практично, тъй като усъвършенства не само физическата област, но и психологията. Всъщност
то позволява на войника да надхвърли своите умствени и физически граници, както и да овладее военни техники.

В допълнение, курсът за бойци позволява на войниците да свикнат със ситуациите, които се срещат по време на изпълняваните от тях мисии. Освен това той се провежда и в групи, което укрепва работата в екип, координацията и сплотеността сред войниците.

За тялото подобрява издръжливостта, сърдечно-дихателната система, силата, сетивата, себепревъзмогването и военната дисциплина. По принцип за своите войници го използва основно пехотната бригада на армията.

Какви са различните характеристики на бойния курс?

Бойното поле с препятствия има свои собствени характеристики, които го отличават от другите обучения.

Как е специално

escalade

Източник: pixel

Както казахме по-рано, трасето с препятствия се състоеше от различни препятствия, разположени на разстояние от пистата в даден терен. В действителност тя трябва да се състои от поне 20 препятствия в 500-метров терен. Препятствията могат да бъдат с различна дължина.

Тъй като това е и тест за физически и умствени умения, войникът трябва да го премине в рамките на определено време, т.е. за по-малко от три минути и 15 секунди. Всъщност това е международен стандарт, към който армиите трябва да го прилагат в обучението си, ако го използват, разбира се.

Различните препятствия

рампа

Източник: pixel-pixabay

Двадесетте препятствия, които съставляват трасето с препятствия, са: 1:

  • The wall climb

  • The дъга

  • Шиканите

  • На палето

  • Хоризонталната греда

  • Рилката

  • Двойната греда

  • Еспаньол

  • Бродът сигурно на шипове

  • L пълзене под телена мрежа или бодлива тел

  • Мрежата за разпъване

  • Въжената стълба

  • Вертикалната греда

  • Върхът отдолу

  • Вижте банкан и ров

  • Откритиетоditch

  • The tableИрландската

  • Стената

  • Това копа за скамейки

  • Окопите успешни

Как да направите успешна писта с препятствия?

военно обучение

Източник: pixel-pixabay

На първо място, преди да започнете курс по бойни действия от военен тип, трябва да притежаватенякои достатъчни физически качества. Всъщност не всеки може да се справи, тъй като тази тренировка ще натовари мускулите, дишането и кардиото до краен предел. В резултат на това мощните мускули и здравата сърдечно-съдова система са от съществено значение. Дихателната система също трябва да е в крак със силата на предишните две.

Тогава ви е необходима експлозивност, с други думи добри рефлекси и много бързи реакции. С други думи, промяната или последователността на движенията (например скок, след това бягане или скок два или три пъти подред) трябва да бъде много бърза и експлозивна. Всъщност в този курс всяка секунда е от значение.

Накрая, трябва да имате и стоманен ум, защото дори да сте в отлично физическо състояние, ако умът не е в крак, стресът или паниката могат да ви завладеят.
Заради това трябва да имате положителни мисли, добра психология и отборен дух.

Следващият текст ще ви разкаже за Как да стана военен пожарникар?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *