Топ 5 на най-добрите военни тактически колани

В областта на военното оборудване тактическият колан е един от най-малко забележителните. Той се счита за банален, общоприет и обикновен аксесоар. И все пак той заема много важно място в екипировката на войника. И много хора не са наясно с истинската му роля и значение. Те дори могат да повлияят на представянето и ефективността.

Въпреки мнението на много хора, военният колан може да се използва и в други дейности, различни от правоприлагането. Като например при походи, алпинизъм, пейнтбол и за всякакви приключения. И така,какво представлява военният колан ? Какви са неговите роли? Ако се интересувате, ние сме ви подготвили с нашите пет най-добри военни тактически колана във military surplus.

Какво е тактически колан ?

 военен колан

Източник: pexels-alotrobo

Военният тактически колан е колан, специално предназначен за военнослужещи и цивилни, които практикуват екстремни спортове. На първо място той се различава от стандартните колани по своите характеристики. Всъщност той е по-устойчив, по-гъвкав и по-здрав. Второ, той изпълнява основната функция на колана, която е да стяга кръста. Освен това е устойчив на корозия и окисляване. През последните години военните тактически колани се предлагат в няколко модела в зависимост от предназначението им, материала и оборудването. При това има
два основни различни вида военни колани :

  • Прости военни колани : те са идеални, за спортисти, тъй като са гъвкави и много устойчиви дори при екстремни условия. Въпреки това, в повечето случаи те са оборудвани само с ремъци и катарами. Могат да бъдат съвместими и с M.O.L.L.E system.
  • Военни тактически колани : те са предназначени по-скоро за правоприлагащите органи, тъй като имат множество джобове за носене на оборудване и оръжие. Разбира се, те също имат същите предимства като обикновените военни колани.

Какви са ролите на военния тактически колан ?

Вижте нашите колекции от военни колани

Вижте нашите колекции от военни колани на военни излишъци

Очевидно е, че основните им роли са да пренасят оборудване и оръжие, като същевременно предлагат оптимален комфорт, практичност и маневреност за ползвателя. Например,
те могат да носят полуавтоматични пистолети, радиостанции, пълнители, ножове, телефони, телескопични палки, бутилки за вода и много други.

За обикновените военни колани, ако са съвместими със системата M.O.L.L.E, са необходими други аксесоари (калъф, държач за пълнители и др.), също съвместими, за да се прикрепи оборудването. От друга страна, военните тактически колани вече имат отделения за оборудване. Нещо повече, някои от тях са регулируеми, приспособими, адаптивни и имат регулируема система за закопчаване. В
резултат на това изборът на екипировка за носене е възможен.

Топ 5 най-добри военни тактически колани

За да ви помогнем да изберете най-добрите военни колани, предлагаме топ 5 в нашия сайт за военни излишъци.

Колан Vega Holster Belt Right-Handed 2ET20

Ceinture Holster Vega Droitier 2ET20

Ако проявявате интерес, каним Ви да посетите нашата страница за военни излишъци

Това е военно-тактически колан от Vega Holster, предназначен за служители на правоохранителните и интервенционните органи, които са десничари. Той обаче се предлага и във версия за левичари. Той е много здрав, подсилен с ластик и може да се използва за дискретно носене. Височината на колана е 10,5 см, което го прави още по-здрав, но и по-удобен. Разполага с джобове за носене на фенерче, радиостанция, защитен спрей, P.A., белезници и ръкавица.

Леви колан 2ET01

Колан с ляв кобур 2ET01

Ако проявявате интерес, каним Ви да посетите нашата страница за военни излишъци

Този колан е подходящ за всички видове хора, независимо дали става дума за служители на реда, охранители или частни бодигардове. Поради това този колан може да се носи в костюм, тъй като е черен на цвят, дискретен по вид и висок 10,5 см. Освен това той има джобове с отделения за аксесоари. В него могат да се носят аерозол с вместимост 50 или 75 ml, белезници, радиостанция, зарядно устройство за радиоуредба и лента за ръка. Разполага и с кобур, съвместим със Sig-pro 2022 или Glock 17.Най-високото му ниво на задържане е тип 1. И накрая, притежава предпазна щипка, така че случайното отваряне не е проблем.

Тактически мек колан 50 мм 2V33 зелен

Тактически мек колан 50 мм 2V33 зелен

Ако проявявате интерес, каним Ви да посетите нашата страница за военни излишъци

Това е уникален колан, който се определя от двойна каишка и е в маслиненозелен цвят. Той е подходящ както за любители, така и за професионалисти и е съвместим с определени панталони. Разполага с двуточкова метална катарама, което го прави здрав и надежден. Широк е 45 мм и се предлага в няколко размера.Има система M.O.L.L.E, съвместима с всякакво оборудване.

Мек военен тактически колан 2V30 зелен

Мек военен тактически колан 2V30 зелен

Ако проявявате интерес, каним Ви да посетите нашата страница за военни излишъци

Този тактически колан е предназначен специално за военнослужещи и висши професионалисти. Материалът, от който е изработен, е найлон и има няколко примки M.O.L.L.E, към които може да се постави оборудване. В резултат на това
той е изключително устойчив на удари и атмосферни влияния и може да се носи дори в екстремни условия.Особената му характеристика е 3-точкова катарама против издърпване. И накрая, той е много удобен и има подвижна презрамка.

80 мм черен комфортен тактически колан

80 мм черен комфортен тактически колан

Ако проявявате интерес, каним Ви да посетите нашата страница за военни излишъци

Тактическият колан е специална част от екипировката, разработена от водоустойчива материя CORDURA 1000 denier.
В резултат на това той е много мек, удобен и същевременно здрав и водоустойчив. Това е така благодарение на подплатата, която преминава по цялата дължина на колана. Тя предлага оптимална свобода на движение и не ограничава по никакъв начин дишането. Има закопчаване с кука и примка от външната страна. Вътрешната страна е съвместима с подколенника и интервенционния колан. В нея могат да се поставят дори колани 3 x 50 мм. Тя е доста голяма с размери 80 мм ширина.

Следващият текст ще ви разкаже за Топ 5 на най-добрите военни светлини

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *