Разбивка на военна униформа

Армията има свой собствен дрескод, който я отличава от цивилните. В този смисъл военното облекло е едно от облеклата, които се използват ежедневно или при определени мисии. То се състои от панталони, якета, панталони, раници и др. За да продължим по-нататък, нека заедно разгледаме разложението на военното облекло за определени екипировки.

Военна шапка или барета и различни видове покривала за глава

военно облекло в магазин

На първо място нека поговорим за военните шапки. Военната барета е един от компонентите на стандартното военно облекло. Нейният цвят зависи от полка на войника.

Военната шапка се използва повече от войниците на мисии, тъй като този вид покривало за глава е по-практично на терен. Въпреки това някои армейски корпуси я използват и с ежедневното си облекло.

Освен това, войниците ще могат да използват и Туарета, чехли към военното си облекло. Те са много полезни за при изпълнение на определени мисии.

Разбивка на облеклото

collection de treillis militaire

Разпределението на военното облекло варира в зависимост от вида му. Униформата от клас F2 е класическата умора. Тя се състои от панталони и яке F2 по стандарт CCE или централноевропейски камуфлаж. То ще бъде допълнено от колан и чифт рейнджъри. Възможно е също така да се използва военна поларена парка по време на мисиите на открито или тактическа военна жилетка.

Оборудването тип FELIN или Fantassin à Équipements et Liaisons intégrées се използва от пехотните части, парашутните командоси, Чуждестранния легион и др.Основният състав на това военно облекло е един чифт панталони и едно яке F4 за командоси. То е изработено от плат 5.0 ripstop и също така има клинове на лактите и коленете. Аксесоарите, използвани с тези екипировки, се различават в зависимост от частите, които ги носят.

Екипировката Guerilla също е част от френските военни екипировки. Състои се от яке „Guerilla“ и панталон „Guerilla“. Той също е бойно снаряжение.

Само по себе си, освен облеклото, някои аксесоари, като например раници, могат да допълнят военното облекло.

Следващата статия ще обясни какво представлява военният кител?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *