Какви са предимствата на това да си военен?

Както и да е корпусът, всички те имат една и съща цел – да поддържат реда, да защитават националната територия и нейното население и да защитават интересите. В резултат на това военните трябва да се посветят на родината, като изпълняват различни мисии. От 1979 г. насам френската армия се превърна в професионална армия, която предлага много предимства на желаещите да се присъединят към нея. Преди тази дата армията просто наемаше хора, за да бъдат войници в служба на нацията. Днес армията привлича огромен брой млади хора благодарение на всички свои привилегии. Но тогава, какви са предимствата на това да бъдеш военен ? Именно в тази статия ще научите всички отговори.

Достъпна професия за всички нива

militaire en groupe

Източник: scandinavian-backlash-unsplash

Ставането на член на армията е достъпно за всички френски граждани на възраст от 18 до 32 години. А за да се присъедините към редиците, не се изисква диплома. Поради тази причина това е голямо предимство за младите хора с ниво 3e или по-ниско, които искат стабилна и добре платена работа. Наред с другото, това е възможност и чест за всички лица без диплома да служат на нацията.

За да станете сержант обаче, се изисква бакалавърска степен, а за офицер – минимум бакалавърска степен+2. Преди да кандидатствате обаче, трябва да са изпълнени определени условия, като например да сте в отлично физическо и психическо състояние.

Възможно кариерно развитие

militaire de rang

Източник: hizir-kaya-unsplash

В армията, дори и за сержант, е възможно да се предвиди кариерно развитие. След подбора следва договор с продължителност от 3 до 5 години, който може да бъде подновен. Ако удължите договора си, имате възможност да се издигнете в по-горна степен. За да станете офицер, трябва да издържите конкурсен изпит. Очевидно е, че колкото по-висок е рангът, толкова по-висока е заплатата и толкова по-големи са привилегиите. Съществува и възможност за преквалификация след изтичане на военния договор. Като например да станете охранител или служител на интервенция.

Добре платена работа

военни мисии

Източник: specna-arms-unsplash

От друга страна, военнослужещите са и много добре платени, като се има предвид, че работата им съвсем не е лесна. Всъщност начинаещите получават около 1 600 евро брутна заплата на месец или 19 000 евро на година. Това се допълва от различни бонуси, различни надбавки, като се предлага и жилище (само за неженени или женени, но живеещи сами).

За висшите офицери това са около 5500 евро на месец по-малко с много повече привилегии. Освен това заплатата на военнослужещия зависи от неговия клас, стаж, получени мобилизационни надбавки, повишения и семейно положение. В заключение, военната професия осигурява напълно нуждите на едно семейство, което е много изгодно за хората без квалификация.

Професия, упражнявана с чест и храброст

 колекции военни облекла

Тук нашите колекции от военни дрехи на военни излишъци

За разлика от други професии, да си член на армията носи престиж и се смята за геройство. Това може да се обясни сфакта, че войникът поставя живота си на карта, за да защитава страната и народа си. След всяка мисия или битка войникът винаги е посрещан като герой, помогнал за опазването на честта на своята страна, както и на нейния народ. А не всеки е способен да направи това; тази професия е само за смелите, храбрите, лоялните и дисциплинираните. В
резултат на това, вие печелите възхищението и уважението на народа си като войник, който спасява страната си.

Работа, която затвърждава манталитета, физиката и характера

военно пътуване

Източник: joel-rivera-camacho-unsplash

Военната работа също така укрепва характера, манталитета и физиката. На първо място, опитът от работата в армията ще ви запознае с огромен брой неща, които ежедневието не предлага. В резултат на това като войник ще бъдете по-смели, по-смели, по-дисциплинирани, по-организирани и по-зрели. На второ място, ще имате и стоманен ум, аналитичен ум и отлично състояние на духа. Чувството ви за дълг е по-остро от всякога и ще познавате стойността и отговорността. И накрая, ще имате много атлетична физика, с голяма издръжливост и в много добра кондиция. Нещо повече,
ще натрупате огромно количество техники за оцеляване, бойни техники и много други.

Много общителна дейност, която ви кара да пътувате много

войниците като герои

Източник: joel-rivera-camacho-unsplash

Бъденето в армията означава и да си в компанията на много войници. Всъщност те са братя по оръжие, приятели, съотборници и дори член на родината. Всъщност военната професия ще ви запознае с много познати, които в бъдеще може дори да ви станат много близки.

Накрая, като войник, през цялата си кариера ще бъдете призовани да изпълнявате мисии OPEX. В резултат на това ще пътувате интензивно по целия свят. Ако обичате да откривате други държави, това е работата за вас.  

Следващият текст ще ви разкаже за Какви са проучванията, които трябва да направите, за да станете член на армията?“

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *