Каква е ролята на военнослужещия: Военно досие

Терминът „военен“ обхваща всички, които работят във въоръжените сили. Противно на общоприетото схващане, военната професия не е свързана само с воденето на бойни действия, а може да бъде и професия с общо предназначение. Съществуват приблизително сто професии. Но тогава каква е ролята на военния ; И длъжностната карта на военния ;

Всички професии си сътрудничат и допринасят за постигането на една и съща цел : предлагане на защита и солиден мир за страната. И това е, което ще развиваме.

Функциите на военните

militaire de rang

Източник: pexels-amar-preciado

Френската армия е платена и наета от държавата и която просто се отнася до френските военни сили. По-специално, съществуват
четири основни вида въоръжени сили: армия, военновъздушни сили, национален флот и жандармерия.

Всеки вид въоръжени сили има свои собствени мисии. Въпреки това въоръжените сили все още набират генералистки професии като счетоводство, мениджмънт, шофьори, готвачи… В резултат на това ролите на военния персонал трябва да бъдат класифицирани по сили.

Армията

Армията се занимава, както подсказва името ѝ, със сухопътни военни сили. Тогава войниците в този клон имат роли, които са предназначени за защита на националната територия от вражески армии или бедствия. За тази цел армията използва войници, оръжия и машини. Ето функциите на всеки от тях :

  • В пехотатаи артилерията : войниците в тези подразделения отговарят за воденето на бойни действия. Те са отговорни за пилотирането на танкове, стрелбата с оръдия, провеждането на мелета и много други.

  • Гениите : тяхната роля е да разчистват препятствия и да обезопасяват населението по време на природни бедствия (циклон, наводнение, земетресение…). Те отговарят и за инфраструктурата на армията.

  • Здравни служби : ролята на войниците в този раздел е да се грижат за ранените и болните.

  • Чуждестранният легион : функцията им е да воюват извън територията на страната.

  • Генералите командват въоръжените сили и действат в международен план.

Въздушните сили

force armée aérienne

Източник: pexels-pixabay

Въздушните сили отговарят за защитата на въздушните зони на страната. Тя също така е разделена на няколко подразделения :

  • Стратегическите военновъздушни сили : Висши офицери и офицери се занимават с ядрени оръжия.

  • Бойните военновъздушни сили : Те се сражават с помощта на изтребители и бойни самолети. Освен това те наблюдават определени райони и могат да изпълняват разузнавателни задачи.

  • Прожекционните военновъздушни сили : те се занимават с транспорт и доставки.

Националните военноморски сили

Националните военноморски сили отговарят за опазването на бреговете и моретата. Всеки войник е разпределен във всяка дивизия :

  • Подводничарските сили : войниците работят в подводница. Или се сражават, за да се защитават и нападат, или охраняват райони.

  • Военноморска авиация : те се грижат за самолетоносач.

  • Военноморските сили за действие : те работят на кораб, с който патрулират и, разбира се, се сражават в случай на опасност.

  • Морските фюзелатори и командоси : те извършват сухопътни атаки от морето. Или за защита на даден регион, или на даден обект.

Жандармерията

За националната жандармерия те по-специално осигуряват безопасността на цивилните граждани, съдебните и административните операции. В резултат на това те поддържат реда, пътното движение, провеждат разследвания… Но в случай на война могат да се присъединят към армията. Единствено жандармерията е подчинена на Министерството на вътрешните работи. За
останалите отговаря Министерството на отбраната.

Военнопрофесионален лист

баничарска кръчма

Военнослужещият, е професия, която е отворена за всички, но все пак трябва да отговаряте на определени условия, за да постъпите в нея. Ето
няколко неща, които трябва да знаете.

Заплата на войника

Както споменахме по-горе, има няколко вида войници. Поради тази причина трябва да ги класифицираме по ранг, армия, изпълнени мисии и бонуси. В този случай за uчовек, който току-що е постъпил на служба, може да получава около 1500 евро брутна заплата и 1200 евро нетна заплата на месец. За офицерите заплатите могат да достигнат 3000 евро. За доброволците на наборна служба тя е около 1 200 евро, а за активните резервисти – близо 700 евро. Освен
заплатите обаче те получават храна и жилище.

Квалификации и изисквания за работа като офицер

militaire métier

Източник: pexels-pixabay

За да постъпиш в армията,трябва да си много дисциплиниран, защото това всъщност са основите. Освен това трябва да сте и екипен играч, да имате много силна работна етика и смелост. За изискванията е задължително да имате добра физическа форма, както и стабилно психическо здраве.

За да можете да се присъедините към армията, трябва да сте на възраст поне 17 години и половина. Но бъдете внимателни, не трябва да сте по-възрастни от 29 години и 26 години за доброволците. И накрая, френското гражданство е задължително.

Като се отнася до квалификацията, сержантският състав е достъпен дори без бакалавърска степен. Но за да станете сержант, се изисква бакалавърска степен, а за да станете офицер, минимално необходимата диплома е bac+2. За
другите общи професии в армията просто се изисква наличието на съответните умения.

Обучение за войник

За да постъпите в армията, ще трябва да преминете курс на обучение. Но преди това всеки кандидат трябва да премине тест за подбор, след като изпълни очакваните условия, цитирани по-горе. За войниците без сержантски чин ще отговаря CFIM или Centre de la formation initiale militaire. Обучението е с продължителност между 4 и 12 седмици.

За офицерите и сержантите ще трябва да преминете конкурсен изпит, а обучението се провежда години във военната академия Saint-Cyr Coëtquidan и продължава от 1 до 3 години.

 В следващия текст ще ви разкажем за Как се провежда началното военно обучение?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *