Какво трябва да уча, за да стана войник?

Френската армия се състои от повече от 215&nbsp000 активни военнослужещи, разделени в четири различни въоръжени сили, които са: армия, военновъздушни и космически сили, национален флот и национална жандармерия. Всяка от въоръжените сили има свой собствен личен състав, свои собствени команди и свои собствени роли, въпреки че основната им цел остава една и съща: да защитават страната и нейните национални интереси. Условията, както и образованието и обучението обаче не са еднакви, за да станете офицер от армията. Но тогава, какво обучение трябва да завършиш, за да станеш военен ? Разберете всичко в тази публикация в блога.

Какво е военен ?

военен

Източник: pexels-imprensa-agruban®

Служителят е член на един от четирите корпуса на армията, всички от които имат една и съща цел : да служат на френската нация, за да защитават територията, населението и интересите на страната. Те работят, разбира се, заедно с армейските държавни служители, т.е. цивилните лица, работещи в армията. Нещо повече, да си в армията се е превърнало в професионално занимание, при което войниците получават месечно възнаграждение. Нещо
повече, армията се основава на йерархична система, с други думи по ранг.

На първо място обаче, за да можеш да постъпиш в армията, трябва да отговаряш на определени условия и да притежаваш определени качества. След това трябва да преминете тест за подбор, който води до сключване на договор с различна продължителност в зависимост от случая и възможност за подновяване. След това следва обучение и подготовка, съобразени с военните професии. И накрая, в рамките на армията е възможно кариерно развитие, но е необходимо и допълнително обучение и подготовка.

Какви са нейните роли ?

military in action

                             Source : daniel-stuben-unsplash

Всеки армейски корпус има свои собствени функции, но те не са независими един от друг.
Този на войниците от армията защитава френската национална територия и интереси, като провежда вътрешни и външни операции. Те също така умиротворяват и разрешават международни конфликти. Що се отнася до френските военноморски сили, те защитават морските територии и зони, принадлежащи на Франция. Той може да действа навсякъде по света.

Ролята на военновъздушните и космическите сили е да събират информация и разузнавателни данни, за да предвиждат действия и заплахи. Освен това те помагат на населението в случай на природни или други бедствия. И накрая, жандармерията е посветена на вътрешните работи. С
други думи, тя осигурява безопасността на населението, като защитава и наблюдава градските и селските райони.

Накрая, ролите на военните сили са да воюват на терен и да се намесват в конфликти, като използват оръжия и редица съоръжения. Следователно един войник трябва да знае как да координира операциите, да бъде информиран за всички ситуации, да умее да командва добре и да следи за състоянието на оборудването.

Качества, необходими, за да станете войник

колекции от военни 
предмети

Ако се интересувате, можете да видите нашите колекции от военни предмети на военни излишъци.

В резултат на това, за да станете войник, се изискват много качества, за да изпълнявате добре мисията си. Първо, трябва да сте готови да отдадете тялото и душата си на работата, затова бъдете лоялни и честни. След това трябва също така да притежавате самообладание и да знаете как да се справяте добре със стреса в критични или извънредни ситуации. Освен това трябва да сте строги, методични и дисциплинирани. И накрая, екипният дух, т.е. да знаете как да работите в екип и да живеете като част от група, е повече от необходим.

Изисквания за постъпване в армията

военна сбирка

Източник: pexels-imprensa-agruban®

За да постъпиш в армията, преди всичко трябва да бъдат изпълнени определени условия, преди да кандидатстваш за военнослужещ, от които  ето ги:

  • Всички кандидати трябва да са френски граждани ;
  • Трябва да сте на възраст между 17 и 29 години за сержантите ; от
    18 до 32 за офицерите и от 17 до 26 за доброволците ;
  • Задължително е да имате отлично физическо и морално състояние
  • Трябва да участвате в деня на отбраната ;
  • За сержантите не се изисква диплома, но за офицерите и сержантите тя е задължителна ;
  • Имат пълни граждански права, така че да са били санкционирани и да са били осъждани не е позволено.

Изисква се образование, за да бъдете военен

военно обучение

Източник: pexel-pixabay

След като бъдат избрани и преминат тестовете, за осъществяване на военна интеграция е задължително обучение, последвано от тренировки. Всеки вид ниво (3e, bac или bac+), следователно и всеки вид звание, ще има свое собствено обучение, за да може да се интегрира в един от трите вида армия. Имайте предвид, че обучението е платено.

За нива 3e или за тези без дипломи са достъпни сержантските длъжности. Избраните могат да избират между армейски корпуси. Обучението и тренировките ще се провеждат в CFIM или в центъра за първоначално обучение на сержанти. То ще продължи между 4 и 10 седмици на пълно потапяне в областта на милитаризма. Въпреки това лицата без диплома не могат да се присъединят към военновъздушните и космическите сили.

За лицата с бакалавърска степен или по-висока степен те могат да се присъединят към редиците на сержантския състав.
Те обозначават военния ръководител, който може да командва около десет войници. Обучението и подготовката им ще се провеждат в Сержантското училище и във Военното училище във Високата планина. Разбира се,
те могат да избират между четирите вида въоръжени сили.

Ако става въпрос за лица с ниво на образование бакалавър+2 и по-високо, за тях са отворени офицерските звания. Това са висши военни офицери, способни да командват група, съставена от стотици мъже и жени. Въпреки това ще трябва да положите национален приемен изпит, независимо от корпуса, който сте избрали. С изключение на някои случаи за бакалавър+3 и повече, като например да станете офицер по договор. Именно във военната академия в Сен-Сир избраните ще провеждат обучението и подготовката си в продължение на месеци.

Накрая обучението ще се съсредоточи върху овладяването на основните положения от живота на армията, стратегиите за операции и развръщане, бойните техники, използването на оръжия и оборудване и много други.

Следващият текст ще ви разкаже за Всичко за бедрените кобури

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *