Как да нося дискретен кобур?

За да бъдете ефективни с пистолета си, трябва да разполагате с идеалния кобур. Всъщност перфектният контрол върху оръжието и най-добрият полуавтоматичен пистолет (ППА) не са достатъчни, за да бъдете ефективни, тъй като кобурът е много важен. Въпреки това много хора го пренебрегват в своето оборудване и униформи. И все пак този аксесоар играе жизненоважна роля за безопасността и преносимостта на оръжието, както и за скоростта на изваждане на PSA. Като такъв, той влияе пряко върху работата на потребителя.

В допълнение, за служител на правоприлагащите органи под прикритие или охранител, дискретните порт кобури могат също така да скрият оръжията им. Но тогава как се носи кобур за скрито носене ? Нека да намерим отговорите в тази статия.

Какво е кобур за скрито носене ?

holster INSIDE

      &                                    Източник : garett-sitz-unsplash

Дискретният кобур за порт е един от редица видове кобури, предназначени за служители на правоприлагащите органи или служители по сигурността в отговор на инциденти. Както подсказва името му, това е кобурът, който трябва да носите, ако искате да носите оръжие дискретно.  В резултат на това кобурът за дискретно носене е кобур, който се използва за дискретно носене и защита на пистолет. Благодарение на неговите характеристики, наред с другото, потребителят може да скрие оръжието си в колана, в сакото си и много други.  Всъщност съществуват различни кобури за дискретно пренасяне, адаптирани към желанията и нуждите на всеки.

Защо да изберем кобур за скрито носене ?

Колекция кобури за дискретно носене

Ако проявявате интерес, каним Ви да разгледате нашите колекции от военни излишъци с кобури с дискретен порт

Всъщност кобурите с дискретен порт са предназначени за правоприлагащите органи в цивилно облекло или в извънработно време. Законът за глобалната сигурност позволява на правоприлагащите органи да запазят оръжията си дори когато не са на служба, за да могат да продължат да защитават населението от всякакви възможни заплахи. В резултат на това те могат да се намесват по всяко време в името на обществената безопасност, дори и в цивилно облекло. Но по много причини (страх от обществото, провокация, изкушение за престъпниците да го откраднат) носенето на оръжие трябва да бъде скрито, доколкото е възможно. Просто трябва да знаете как да го носите правилно, за да може ползвателят да бъде наистина ефективен в маневрите си.

Различни видове кобури за скрито носене

Кобур за колан

Източник : pixabay

За щастие имате богат избор, когато става въпрос за кобури за дискретно носене. Независимо дали става въпрос за вида на задържане, вида на съвместимост с оръжията или вида на материала, със сигурност ще намерите такъв, който да ви допадне. Ето няколко примера за дискретни порт кобури и начините, по които могат да бъдат носени.

Великият класически кобур Inside

Този класически кобур е кобурът, който се поставя във вътрешността на чифт панталони. Той е най-разпространеният и често срещан. Често е изработен от кожа или найлон за оптимален комфорт. Нещо повече, той може да бъде универсален за всички PSA и техните видове задържане са от ниво 1 до 2. Може да бъде поставен отпред, отзад или отстрани, освен това може да се адаптира към всички видове морфология. Този кобур може да бъде прикрепен към колана ви с помощта на собствената му закопчалка. Той е много ефективен, но е малко обемист на нивото на бедрото.

Вентрален кобур

Това е кобурът, поставен под якето, това е кобурът, който предлага най-голяма дискретност. Той е интегриран в широк колан, който се закрепва с една или повече закопчалки. Някои колани дори позволяват носенето на друго оборудване, например белезници или тактически светлини. Той е удобен и не пречи, независимо от извършваните движения и действия. Трябва да е разположен доста над бедрото и да имате доста дълго яке или риза.

Кобури за глезен

Глезенът е добре подбрано място за скриване на пистолет, но е и труднодостъпен. Всъщност оръжията, поставени на глезените, са резервни оръжия. За тези кобури,добре е да изберете найлонов или кожен за по-голямо удобство. И накрая, той може да бъде малко неудобен в дългосрочен план. Трябва да носите кобура върху чорапа си.

Кобури за рамо

Това е един от най-практичните и универсални кобури за дискретно носене. Първо, те са регулируеми и приспособими към всички форми на тялото. Второ, преплитат се на раменете, като оръжието е разположено под мишницата. Той може да бъде поставен от лявата или от дясната страна в зависимост от нуждите. И накрая, той е много удобен и не предлага никакъв дискомфорт, особено ако седите предимно зад бюрото си или в колата. И накрая, кобурите за рамо се скриват добре в сака, но достъпът до оръжието е доста ограничен.

Кобури за чанта за банан

Кобурите за чанта за банан са идеални, ако имате и друг багаж. В тях пистолетът е скрит в задната част, тази, която е скрита в специален кобур. Разбира се, той е регулируем и се регулира според тялото. Той може да бъде поставен пред корема или зад гърба. За
съжаление, той не е много сигурен, защото е просто прикрепен&nbspкъм тялото, освен това изваждането на оръжието ще бъде твърде бавно, защото не е директно върху себе си.

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *