Къде живее военният персонал?

За много хора ежедневието на военнослужещия остава загадка и изглежда много различно от нормалния граждански живот. Например типичният им ден, храненето им, семейният им живот, но най-вече мястото, където живеят. Много млади хора искат да се присъединят към армията и да я опознаят. Поради това те се притесняват, че животът в армията ще бъде твърде труден или твърде дисциплиниран. И така, къде живее един войник? Какво е ежедневието на един военнослужещ ? Ако се интересувате от военната професия, ви предлагаме да прочетете тази статия, за да разберете колкото се може повече.

Животът на един военнослужещ

Военнослужещ от редицата

Източник: pexels-pixabay

На първо място, за да можете да направите кариера в армията, трябва да се съобразите с всички закони и правила, които важат там, както и с кодексите на живот на военните. Всъщност животът на войника се основава на дисциплина и йерархия. Това са много важни елементи за един войник, тъй като от тях зависи успехът на мисията. В резултат на това
трябва да спазвате правилата, които са строги, и да уважавате указанията на началниците си.

На второ място, да сте в добро физическо и психическо състояние е задължително, ако се надявате да станете войник. Това може да се обясни с факта, че от войниците се изисква да изпълняват тежки и трудни мисии. В резултат на това физическото обучение и спортните дейности са неразделна част от ежедневието на войниците. Нещо повече, за
да постъпите в армията, първо трябва да преминете физически тест.

Трето, войниците преминават ежедневно военно обучение с цел да бъдат оперативни, за да могат да заминат на мисия. Всъщност,те преминават теоретични курсове за боравене с оръжия и оборудване, за топография, за историята на армиите и много други. След това те ще приложат тези курсове на практика. Разбира се, в
началото, преди да започнат да служат на нацията, те ще преминат през обучение с продължителност между четири и десет седмици.

На последно място, военнослужещите също имат право на отпуск, свободно време и кратки почивки. Те имат достъп до много неща като интернет, телевизия, игри, бар… И накрая, дори и като войници, те имат всички възможности да водят семеен живот извън мисиите (външни или местни). Те могат да се прибират у дома всеки уикенд или дори всяка вечер при определени условия. Те дори разполагат с платен годишен отпуск или отпуски.

Настаняване

колекция военни артикули

Ако се интересувате от военни артикули, предлагаме колекции на нашия сайт за военни излишъци

Военнослужещите обикновено пребивават в казарми, но имат и възможност да се приберат у дома, но при определени условия. Освен това казармата е сграда, предназначена за настаняване на военнослужещи. Всъщност ситуацията не е еднаква за сержантите и за офицерите и подофицерите.

За сержантите

военна казарма

Източник: pexels-aksel-anıl

За новобранците през първите шест месеца се изисква да пребивават в полка във военна казарма. Там през това време те ще научат всички основи на военната професия, т.е. ще бъдат напълно потопени във войската. Настаняването, храната и другите разходи са напълно безплатни през тези шест месеца. В
резултат на това работата в екип, смелостта и усилията ще бъдат от съществено значение за успешното обучение.

След шестте месеца, прекарани в казармата, войниците могат да изберат да се приберат у дома или да наемат жилище за своя сметка.
Те дори могат да останат в казармата безплатно, при условие че са неженени. Нещо повече, безплатното настаняване в казармата е достъпно само до званието магистър ефрейтор.

За сержантите и офицерите

От чин сержант нагоре самотните военнослужещи без деца трябва да плащат около 20 евро на месец за да имат настаняване в BCC (единична кадрова сграда), ако решат да останат в казармата. Но те могат също така да кандидатстват за разрешение за наемане на жилище за своя сметка, със или без семейство.

Следващият текст ще ви разкаже за Кое физическо състояние за армията?“

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *