Какво представлява военният кил?

“ Prendre la quille “ е един от военните жаргонни термини, използвани за обозначаване на пенсиониращ се войник. Около този израз все още се въртят много хипотези. Въпреки това, военната кегличка наистина има символична употреба в армията. Нека веднага да разберем отговора на този въпрос : какво представлява военната карфица ?

Защо е военна кибритена клечка ?

ancien militaire

По традиция на военнослужещите се връчва военна значка в края на кариерата им. Този предмет е символ на освобождаването или края на службата на въпросния войник. Използва се в цялата армия, както и във военновъздушните и военноморските сили.

Военният кинжал служи и за разграничаване сред различните му другари и отбелязва годините му на служба на родината. Той е и знак за спомените за професията и различните създадени връзки. Тя е символ на приятелство и уважение към либерото.

Как да разпознаем военния кил ?

Военният кил прилича на пръчка, нарисувана вертикално. Той може да бъде персонализиран в чест на бъдещия си собственик. В повечето случаи на нея се изписва името на наборника, подразделението, към което принадлежи, и служебният му номер.

Тя е украсена с цветовете на полка и може да служи като реликва от военния живот на собственика в цивилния му живот.

Изразните средства около военния кил

Килът е символичен обект за военните. Предполага се, че то може да идва от аналогията между “ кила “ и “ крака „. Така от 20. век насам са се появили множество изрази.

“ кил “ се дава на войник, който скоро ще завърши службата си.

“ Вземане на кила “ означава пенсиониране

“ C’est la quille “ се отнася до края на военната служба

“ Jouer aux quilles “ или “ jouer des quilles “ е израз, който означава да избягаш, да напуснеш набързо.

“ La quille “ е прозвището, дадено на кораба, използван за връщане на военнослужещите, когато се връщат от мисиите си в чужбина

“ Avoir la keille “ означаваше да бъдеш свободен.

Следващата статия ще бъде в напълно противоположна посока от кила, тъй като ще ви обясним как можеш да станеш войник на 16-годишна възраст

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *