Как мога да се присъединя към Infanterie de Marine?

Въоръжените сили във Франция се състоят от четири основни вида: армия, военновъздушни сили, национален флот и жандармерия. Както подсказва името ѝ, морската пехота е едно от подразделенията на френските военноморски сили. По време на Студената война тази част се състои от около 22 000 войници. Оттогава насам в нея се набират повече от 5000 войници годишно. Но как се постъпва в Морската пехота? Каква е заплатата и какви са мисиите? И как се кандидатства? В тази статия ще отговорим на всички тези въпроси един по един.

Всичко, което трябва да знаете за Infanterie de Marine

Войник на морската пехота

Източник: pexels-pixabay

Преди да се присъедините към Пехотата на морската пехота, е важно да узнаете всичко за нея, като например нейното значение, мисии, история и др.

Какво представлява пехотата на морската пехота?“

Пехотата е единица, съставена от бойци, които се сражават пеша в различни военни операции, ръководени от армията. За пехотата на морската пехота отговаря националният военноморски флот, който им предоставя мисии. Това са военни сухопътни части, които се транспортират с военни кораби или военни плавателни съдове от една държава в друга. В резултат на това предпочитаният от тях терен е предимно крайбрежието, островчетата, морските бази и островите. По
този начин пехотинците от морската пехота се сражават на сушата от морска щурмова база като фрегати, кораби или десантни баржи.

Какви са техните мисии?

Общо казано, пехотата на морската пехота е натоварена със задачата да завладее и защити дадена територия. Но в рамките на тази единица има две различни подразделения :

  • Морските пехотинци : те са посветени на защитата и отбраната на териториите на националния флот.
  • Морските командоси или FORFUSCO : те са отговорни за провеждането на командни действия от море на суша или обратно, или дори от кораб на кораб. В резултат на това
    мисиите им се състоят в това да нападат, шпионират, проникват или унищожават военна база, обект, територия или регион.

Колко печели боец от морската пехота?

Военна решетка

Колекция „Военна решетка“ се предлага на излишъци-военни

Заплатата на бойците от пехотата се нарича заплата. За войник-новобранец, който току-що е постъпил на служба и е започнал да изпълнява задълженията си, заплатата му е равна на SMIC, т.е. около 1250 евро на месец и 19 000 до 20 000 евро на година. Разбира се, съществува възможност за повишаване на квалификацията – чрез повишаване на ранга или чрез изпълнение на външни мисии. Всъщност кариерата на пехотинеца от морската пехота може да се развива чрез повишаване на ранга или стажа. Но дори, още от началото на кариерата, е възможно повишаване на заплатата, като се съгласите да отидете на OPEX. Дори и последният да е запазен за армията. На
войника се осигуряват храна и квартира, а разходите за пътуване в командировки, както и от местоживеенето до полка, също се поемат от френските военноморски сили.

Какви са необходимите условия, за да бъдете нает като войник в Infanterie de Marine?

Обучение на морските пехотинци

Източник: Pixabay

За да можете да се присъедините към Морската пехота, трябва да отговаряте на няколко условия. На първо място, наистина не се изисква диплома, но въпреки това ВАК или БЕП ще бъдат много ценени. На следващо място, най-важното нещо е да притежавате необходимия физически капацитет и добро здраве, за да бъдете боец. Всъщност
работата и физическите усилия (преодоляване на пресечена местност, оцеляване в горите, носене на тежки товари, водене на бой…) са в основата на задълженията на военнослужещите във френските военноморски сили.

Тогава смелостта, дисциплината и чувството за чест също не са налични, за да се следват курсове на обучение и да се изпълняват различни мисии на военноморските сили. Да имаш хладнокръвие, вкус към работата в екип, да си готов да се биеш и да поемаш рискове и да си истински патриот също са задължителни качества. И накрая, за да се надявате да постъпите в Infanterie de Marine, трябва да сте на възраст между 18 и 26 години и да имате френско гражданство.

Как да кандидатствате за боец в Infanterie de Marine?

вербуван войник

Източник: joel-rivera-camacho-pcUSid_NEpQ-unsplash

За да кандидатствате като боец в пехотата на морската пехота, трябва да следвате няколко задължителни стъпки :

  • На първо място трябва да отидете в офиса на вербовчика на френските военноморски сили. Регистрирайте се, ако смятате, че можете да отговорите на всички необходими условия, изброени по-горе.
  • Второ, изберете пехотна част на морската пехота. Не се изисква диплома, освен ако не сте избрали конкретен клон или длъжност.
  • След това се явете на писмен тест по военни умения и психология.
  • Ако издържите теста, постъпете в Пехотата на морската пехота.
  • На последно място, преминете пълен медицински преглед (физическа годност, изследване на урината…), както и медицински преглед. Ако бъдете приет, ще преминете съответното обучение.

Първоначалното основно обучение ще продължи четири месеца далеч от семейството и ще бъде физическо и психическо предизвикателство. Специалността ви ще бъде избрана въз основа на резултатите от обучението. След това официално ще бъдете боец в пехотата на морската пехота.

Отидете на нашия уебсайт Военни излишъци, за да откриете цялото ни оборудване, предназначено за военните, а също и да прочетете следващия текст, който ще ви разкаже за Какво е пехотинец?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *