Кой часовник за войник? Ръководство за купуване

Военният часовник е предназначен за войници на мисии. Той е перфектно проектиран, за да отговори на всички нужди на военния персонал в полеви условия. Но този аксесоар, станал много модерен, се използва все повече и повече благодарение на своите функции, предимствата, които представлява, и технологиите, които предлага. Това е така, защото през последните години военните часовници се развиха изключително много по отношение на технологиите и усъвършенстването. В резултат на това той е изключително полезен, дори незаменим, за учените и спортистите, като например туристите, алпинистите, атлетите и много други. Ето защо този инструмент се е превърнал в световен еталон по отношение на основните приспособления за оцеляване и подобряване на ефективността на войниците. Но кой часовник е подходящ за един войник? Ако се интересувате, ви предлагаме да прочетете тази статия от Military Surplus.

Военни часовници : определение

Военен часовник

Източник: pexels-coppertist

Военният часовник е аксесоар, използван от войниците по време на техните мисии или по време на операциите им. Освен да показва времето, този аксесоар помага на войниците да се ориентират, да организират стратегии, като използват хронометъра, алармата и хронограмата. Всъщност в наши дни някои военни часовници са оборудвани с актуални технологии, които им позволяват например да се свързват със смартфони или да броят стъпките на войника. Ето защо те са толкова популярни сред командосите и войниците. Това, което
ги отличава от
обикновените часовници, са каишката, материалите за съставяне, боите, автономността, циферблатът и системите. От друга страна,
този тактически военен часовник има огромен брой предимства, които се адаптират към всички видове среда и условия.

Какви технологии включват военните часовници ?

Военна колекция часовници

Ако се интересувате, каним Ви да посетите нашия сайт за военни излишъци, за да видите наличните ни военни часовници

В момента военните часовници включват иновативни, най-съвременни технологии. Но това варира в зависимост от марката и модела. Независимо от това, тук са представени най-често срещаните технологии :

  • Алтиметър : устройство, което измерва надморската височина, вградено в циферблата или каишката.
  • Компас : устройство, което ви помага да намерите пътя си на всяко място (джунгла, пустиня, планина…). Обикновено се поставя на циферблата или на гривната.
  • Хронограма : графична диаграма, представяща статистическа характеристика като функция на времето.
  • GPS : това е технология от последно поколение, която наскоро беше имплантирана в тези тактически часовници. Това е система за геолокация, чрез сателит, която определя местоположението на военните, независимо от тяхната позиция. Това е много важно и съществено устройство за провеждането на военни операции.
  • Барометър : устройство, използвано за измерване на атмосферното налягане. Незаменим за войниците, за да прогнозират времето.
  • Часови зони, система за познаване на времето в няколко държави.
  • Календар.
  • Bluetooth за свързване с устройство като смартфон.

Както виждате, всички тези бордови технологии са незаменими една срещу друга за военните, приключенците и спортистите.

Какви са предимствата на военните часовници ?

военно оборудване

Източник: pexels-dan-galvani-sommavilla

Разликата между военните часовници и обикновените часовници се състои и в техните характеристики. Това им позволява да издържат на екстремни условия. На първо място, военните тактически часовници са много устойчиви благодарение на циферблата си, покрит с кристал и стъкло, както и на каишката си, често изработена от силикон или гума. В резултат на това той е здрав и може да издържи на всякакви сътресения. Благодарение на компонентите си той е и много водоустойчив. Военният персонал по време на мисии може да бъде изцяло потопен във вода, затова часовниците му трябва да са водоустойчиви. Накрая, военните часовници имат отличен живот на батерията. Последните поколения са оборудвани с литиево-йонни батерии, които могат да издържат между 5 и 10 години. Достатъчно, за да са в
крак с един военен.

Топ 5 военни часовника G-Shock в нашия онлайн магазин Surplus Militaire

Ние в онлайн магазина Surplus Militaire винаги се стремим да задоволим клиентите си с нашите продукти, които са най-добрите и ще отговорят на вашите изисквания. Като такива, ето
5-те най-добри часовника Casio G-Shock, които предлагаме за вас.

Полицейски тактически часовник G-Shock GA-900

G-Shock GA-900 полицейски тактически часовник

Източник  : Военни часовници с тактически излишъци

Този тактически аксесоар е предназначен за всички служители на
правоприлагащите органи и военните. Той е многофункционален и притежава всички основни функции. Това означава, че може да показва времето в 2 различни формата (12/24) и календара. Освен това военният часовник налага, той има хронометър 1/10 сек и обратно броене от 1/1 сек – 1 час. Можете да използвате и пет дневни аларми с допълнение, функция Snooze. Нещо повече, бутоните му могат да издават звукови сигнали. Не се притеснявайте през нощта или на тъмно място, циферблатът на този часовник е оборудван с осветление, което можете да активирате чрез завъртане на китката си. И накрая, той работи с литиево-йонна батерия, а нивото му на водоустойчивост е ограничено до 20 бара.

Мъжкият часовник G-Shock Classic GA-100 Commando

Мъжки часовник G-Shock Classic GA-100 Commando

Източник: Тактически часовник – военни излишъци

Това е специализиран часовник за командоси с цел да ги придружава в техните трудни мисии. Наистина, той е идеално водоустойчив и може да издържи до 20 бара.
Неговият циферблат показва както аналогово, така и цифрово време за оптимална видимост и може да бъде осветен чрез завъртане на китката с помощта на светодиод. Що се отнася до функционалността, той може да показва 29 часови зони и има хронометър с времетраене 1/1000 сек. Най-голямото му постижение е способността му да показва средната скорост на определено разстояние. Можете също така да активирате 24-часово обратно броене с продължителност 1/1 минута. И накрая, той има пет аларми с функция за отлагане, а бутоните му са оборудвани със звуков сигнал.

Военният часовник G-Shock G-SQUAD GBD-800C

Военен часовник G-Shock G-SQUAD GBD-800C

Това е часовник, който е оборудван с иновативни технологии и е предназначен за всички видове военен персонал. На първо място,той е електронен и може да се свързва със смартфон чрез Bluetooth. Това позволява да се синхронизират данни. В резултат на това той включва система за определяне на местоположението. Второ, той може да показва и 29 различни часови зони и може да превключва директно от лятно към зимно часово време и обратно. На трето място, циферблатът му може да бъде осветен за по-добра видимост, а бутоните му могат да излъчват звукови сигнали. Нещо повече, той може да задава до пет аларми всеки ден. И накрая, системата му включва хронометър, педометър и автоматичен календар. Естествено, нивото му на водоустойчивост може да достигне до 20 бара. Този часовник е колкото здрав, толкова и издръжлив и може да абсорбира всички видове сътресения.

Мъжкият тактически часовник G-Shock GW-7900B

Мъжки тактически часовник G-Shock GW-7900B

Източник: Военни часовници с военни излишъци

Този тип електронен часовник е наистина гениален и уникален, тъй като има специални функции в допълнение към основните функции като хронометър и автоматичен календар. Освен това е водоустойчив и високоустойчив, така че е идеален за военните и командосите. Всъщност най-големите му специални характеристики са фактът, че може да приема радиосигнали от пилоти, и способността му да показва различните фази на Луната и приливите и отливите. Освен това циферблатът му може да бъде осветен чрез завъртане на китката. Освен това има функция за дрямка и звукови сигнали на клавишите. И накрая, системата му включва обратно броене от 1/1 минута и 29 часови зони.

Мъжкият военен часовник G-Shock GBD-200

Мъжкият военен часовник G-Shock GBD-200Източник: Тактически часовник – военни излишъци

Този часовник е интелигентен, високоефективен аксесоар, предназначен за военнослужещи и спортисти. С други думи, той е оборудван с Bluetooth устройство, което ви позволява да се свържете със смартфон, и литиево-йонна батерия. Технологиите, които са включени в него, са наистина усъвършенствани. Всъщност той разполага с акселерометър, функция Snooze, вибрираща аларма, крачкомер, хронометър с продължителност 1/100 секунди, автоматичен календар и 29 часови зони. Преди всичко той може да показва до пет таймера за обратно броене и изчисления на изгорените калории. И накрая, той е водоустойчив, а циферблатът му е осветен от мощна, цветна светлина, която може да се активира чрез завъртане на китката.

Следващият текст ще ви разкаже за Колко военнослужещи има във Франция?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *