Каква е ролята на военния офицер?

Армията е голяма военна единица на държавата. Нейната основна роля е да защитава последната от външни заплахи, които се опитват да я окупират или нахлуят в нея. Тя е съставена от няколко души, които съжителстват в йерархична система, т.е. организация на индивидите според тяхното подчинение и ранг. И военният офицер е един от тях, той е един от висшите началници, командва войските и също така е този, който взема важни решения. Но каква е ролята на военния офицер? За да изясним този въпрос, ви предлагаме да прочетете тази статия.

Какво е военният офицер?

войсково командване

Източник: БГНЕС:

В армейските сили (армия, френски военноморски сили, жандармерия, военновъздушни сили),офицер е войник, чието звание е най-малко равно на званието втори лейтенант.
На първо място, офицерът се разделя на две категории – щабен офицер и офицер, заемащ административни функции в армията. По същия начин кадровите офицери се различават малко от офицерите на договор и офицерите доброволци по отношение на мисиите и задълженията. След това всъщност има 3 вида офицери, които се различават в зависимост от званието, от които са следните&nbsp:

  • Подчинени офицери : това са военнослужещи, които имат звание втори лейтенант, лейтенант, мичман или лейтенант на кораб за националния флот ;
  • Висши офицери : това са
    капитани, подполковници, командири и полковници ;
  • Генерални офицери : генерали и адмирали.

Накрая, в полицията един офицер може да бъде и полицейски комисар или заместник-комисар. Поради тази причина задълженията на офицера зависят основно от неговия ранг. Но като цяло той командва отряд или група от хора, варираща от 30 до стотици лица.

Какви са различните мисии на офицера ?

колекция от военни артикули

Ако се интересувате от света на армията, каним ви да разгледате нашите военни артикули на военни излишъци

Офицерите могат да имат административни функции в армията като счетоводител, лекар, мениджър човешки ресурси, механик и много други. За военните офицери, особено за офицерите от кариерата, ето какви са основните му мисии :

  • Командване на отряди от войници по време на мисии или извън тях ;
  • Организиране на бъдещи мисии и получаване на заповеди директно от le chef d’état-major ;
  • Инструктира, обучава и тренира командните си части в специализираните си области, като например маневри с оръжие и различно оборудване, необходимо по време на полеви мисии&nbsp.nbsp;;
  • Осигурява координацията на своята войскова част, ескадрон, бригада, която варира в зависимост от армейската сила ;
  • Наблюдава и поддържа машините, инструментите (радар, радио….), кораби и много други ;
  • Командва кораби или плаващи превозни средства

Какви качества се изискват, за да станете офицер ?

офицер

Източник: pexels-imprensa-agruban®

На първо място, за да станете офицер,първото задължително изискване е да сте в много добро физическо състояние.
Също така трябва да сте много дисциплиниран, за да ръководите войниците. Умението да работите в екип и лидерският темперамент също са необходими умения, за да можете да командвате подразделения.

Второ, офицерът трябва да бъде и сериозен, смел, строг и педантичен по време на изпълнение на задълженията си. Всъщност той трябва да бъде пример за своите подчинени, така че те да го уважават като такъв. От друга страна,
той трябва да умее да познава границите на своето командване.

На последно място, офицерите трябва да умеят да вземат правилни решения в критични ситуации, защото действията на войниците му зависят от неговите заповеди. В резултат на това
те трябва да запазят хладнокръвие и да притежават критичен и аналитичен ум и добра преценка. И накрая, да бъдеш офицер включва огромно количество пътувания със или без семейството, в резултат на което ще трябва да приеме мобилността.

Всичко, което трябва да знаете за това да бъдете военен офицер

Salutation militaire

Източник: pexels-pixabay

Тъй като има няколко офицерски звания, кариерата на офицера очевидно е прогресивна. Те също така могат да бъдат премествани или командировани в зависимост от техния ранг и задължения. За начинаещите, т.е. новите офицери, които току-що са завършили обучението и следването си, те се назначават в командно звено, например в пехотата или артилерията.Те могат да поемат прякото ръководство на външни мисии. Те също така ще сменят често обстановката. И накрая, заплатите на офицерите варират в зависимост от техния ранг. Те получават възнаграждение между 1900 и 5100 евро. Те могат да получават и различни бонуси в зависимост от мисиите си, като например OPEX.

Следващият текст ще ви разкаже за Чуждия легион, какво представлява?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *