Топ 7 на най-добрите кобури

Холстерите са един от основните елементи от оборудването на служителите на реда или на правоприлагащите органи, като полицията, армията и жандармерията. Въпреки това хората са склонни само да гледат и да хвалят характеристиките на оръжието. И все пак кобурите играят важна роля при носенето и защитата на оръжието.

Всъщност те оказват значително влияние върху работата на потребителя, когато става въпрос за боравене с оръжието.
Ако те се представят добре, тогава изваждането и носенето на оръжието също е ефективно, ако е обратното, потребителят може да има сериозни проблеми по време на изпълнение на задълженията си. В такъв случай изборът на кобури не трябва да се пренебрегва. В този случай какви са 7-те най-добри кобура ? За да разберете това, ви предлагаме да проследите тази статия.

Какво представлява кобурът?

полицейски кобур

Източник: pexels-kindel-media

Кобурът е инструмент с няколко функции, който се използва за носене на автоматичен пистолет на лицето. Предназначен е за всички хора с огнестрелно оръжие (ОО), като военнослужещи, жандармеристи, интервенти и много други. За французите той просто се отнася до кобур за автоматичен пистолет, тъй като кобур първоначално е англосаксонски термин.

Отвъд носенето на оръжие, кобурите имат и други функции, които значително подобряват ефективността на потребителите при изпълнението на функциите им.
Първоначално оръжията са били прикрепяни към колана с помощта на раменна лента или ремък и именно каубоите са ги направили много известни. В днешно време
обаче кобурите имат по-важна роля и се предлагат в разнообразни модели.

Как работят

Колекции кобури

                   
                      Тук нашите колекции от кобури, ако се интересувате

На първо място, кобурите се използват за носене на огнестрелно оръжие. Това е основната му функция. След това те правят транспортирането и достъпа до тях много лесни. Всъщност всичко, което трябва да направите, е да го поставите в кобура, за да го носите, и затова е много достъпен. При изненадваща опасност или бърза намеса изваждането на оръжието след това ще бъде почти автоматизирано.

На второ място, кобурите предпазват пистолета ви от бандити, които искат да го откраднат. От само себе си се разбира, че холкерите разполагат със система за заключване на пистолета. В резултат на това тя запазва пистолета ви в безопасност в случай на насилствено отнемане от противниците ви или просто от крадци. Някои кобури са изработени от здрави, устойчиви и леки материали, като например термоформована пластмаса. С
други думи, тя също така предпазва оръжието от падане или удари.

Накрая, но не на последно място, някои видове кобури служат и за скриване на оръжието ви. Нещо повече, в зависимост от модела, кобурите могат да бъдат прикрепени навсякъде по тялото ви. Като например на глезена, бедрото, под колана, раменете…         Това е много полезно за правоприлагащите органи в цивилно облекло или за много дискретни мисии. 

Какви са характеристиките на кобура ?

Кобур в цивилно облекло

                                Източник : pexels-felipe-jiménez

Холстерите имат много модели и съответно много функции. Както вече казахме, съществуват огромен брой различни видове кобури в зависимост от следните критерии : изборни материали, вид носене и ниво на задържане.

Що се отнася до производствените материали, кобурите могат да бъдат изработени от кожа, полимер, найлон, кидекс и много други. Всеки материал има своите предимства пред другия.

Съществуват два вида носене – явно и скрито носене.
За агентите в униформа, на служба или на мисии е необходимо явно носене. В други случаи, за дискретни мисии или разследвания или за служители в цивилна униформа, идеално е скритото
носене.

Накрая, нивото или видът на задържане се отнася до нивото на трудност по отношение на пенсионирането на оръжието. Първото ниво показва, че изваждането на оръжието изисква само едно просто движение, то е и най-малко сигурно. А 3-ото и последно ниво обозначава, че са необходими няколко движения, за да се извади оръжието, това е най-сигурното.

Топ 7-те най-добри кобура за военни излишъци

Ако се интересувате от кобури, предлагаме ви най-добрите кобури за кобури Vega от нашия сайт за военни излишъци.

Кобур за Glock 17/22 Hybrid VJH8

Кобур за Glock 17/22 Hybrid VJH8

           Източник: „Екипировка“: Кобури-излишък за военни

Това е кобур, който е предназначен за военните, изработен от професионален термоформован полимер. Поради това той е изключително устойчив на удари и падания с отлична издръжливост. Нивото му на задържане е ниво 1, което позволява на потребителя да извади револвера си много бързо. Може да се използва и за скрито носене и накрая, той е амбидекстрен.

Кобур Glock 17 Lamp VKZ8

Holster Glock 17 Lamp VKZ8

Източник: Военни кобури-surplus

Кобурът на Вега Ви предлага здрав и универсален кобур, който може да побере Вашия автоматичен пистолет, както и неговата тактическа лампа. Той е изработен от термоформована пластмаса, която се регулира с помощта на винт. Долната част е изработена от найлон с технология за избутване и предна част. Нещо повече, той е съвместим с Глок 17/18/19/22/23. И накрая, типът му на задържане е ниво 2, което предлага перфектен баланс, идеален за всякакви интервенции.

Универсален мек кобур FB2 с носител за пълнител

Holster Souple Universel FB2 avec Porte Chargeur

Източник: Holsters-surplus militaire

Ето го амбидекстрия, гъвкав кобур, предназначен за силите за специална намеса. Той е създаден от найлон, което му позволява да бъде гъвкав, много лек, ергономичен, но и здрав. Всъщност той може да пасне на всички пистолети със система за задържане от първо ниво. Специалната му характеристика е, че може да носи допълнителен пълнител заедно с оръжието. Той е изключително удобен и идеален за дискретно носене.

Кобур H&K SFP9 Right-handed Vegatek VKT8

Кобур H&K SFP9 Дръжка Vegatek VKT8

Източник: Кобури-сърцевидни военни

Този кобур е предназначен за десноръки военни, които ще изпълняват полеви мисии при всякакви условия. Всъщност той е изработен от термоформована пластмаса, което му позволява да издържа на всякакви климатични условия и дори за екстремни условия. Той е надежден и изключително сигурен, защото има тройно задържане, което означава три различни нива на задържане с различни системи. В резултат на това
той е универсален и може да се адаптира към всички видове употреба.

Обучник отвътре

Holster Inside

Източник: Военни кобури-surplus

Кобурът Holster Inside е кобур за Glock и SIG pro, разработен от неформована кожа, която е по-издръжлива и удобна. Той е идеален за дискретно носене, тъй като е много лек, но и здрав и твърд. Нещо повече, той е амбидекстрен и универсален, което означава, че можете да го носите на закрито или навън. И накрая, притежава система за задържане от ниво 1.Ако харесвате прости, стилни и издръжливи кобури, този е за вас.

Кобур Universal ambidextrous Bungy 8BL

Holster Universel ambidextre Bungy 8BL

Източник: Военни кобури

Предлагаме универсален кобур с възможност за персонализиране и специален външен вид, насочен към служителите на реда и любителите на стрелбата. Специалната му характеристика е, че оръжието се пристяга със затягащ ластик.Който казва универсален, казва амбидекструален и съвместим с всеки пистолет. Нещо повече, той може да се използва както на открито, така и на закрито. Съвместим е с жилетките и тактическите колани MOLLE. И накрая, има калъф, който се регулира, за да пасне правилно на пистолета.

Колан Vega Sig Pro 2022 VKD8

Holster Vega Sig Pro 2022 VKD8

Източник: Кобур-сърцевина военен

Този продукт държи здраво оръжието Ви във всяка позиция, това е неговата специална характеристика. Всъщност системата му за задържане е от второ ниво, което предлагаприятен баланс на потребителите. Но тя също така може да се регулира благодарение на винта. Нещо повече, той е надежден, ергономичен и издръжлив, идеален за мисии с екстремни условия. Не се притеснявайте, той се предлага във версии за десничари и левичари, но не и като универсален. Той е съвместим само със SIG Pro.

Следващият текст ще ви разкаже за Чуждестранният легион, какво е това?

 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *