Какви са предимствата и недостатъците на това да си военен?

За някои постъпването в армията е призвание, а за други – избор. Да бъдеш войник е свързано с огромна сила на волята, смелост, енергия и жертвоготовност. Затова постъпването в армията не е решение, взето прибързано или на момента. Изисква се много мислене и проучване на темата, защото преди всичко трябва да познавате основите и принципите на армията, формированията, техните роли и кариерни пътища. И неминуемо първият въпрос, който изниква в съзнанието, е : Какви са предимствата и недостатъците на това да си член на армията ? За да си отговорите на тях, ви каним да прочетете тази публикация в блога.

Всичко, което трябва да знаете за армията

Военни на мисии

Източник: pexels-pixabay

На първо място трябва да знаете всичко за армията, за да разберете по-добре нейните недостатъци и предимства. На първо място, френската армия се състои от 4 различни въоръжени сили : Армията, военновъздушните и космическите сили, националния флот и жандармерията.

Основните им роли

На второ място, техните мисии са различни, но целите им остават едни и същи, а именно да осигурят защитата на страната и нейното население на всички нива.
Те също така съхраняват и защитават интересите на страната във външни територии, като провеждат специални операции.

Армията защитава страната в случай на война и тя е тази, която воюва в чужбина. Националният флот защитава морските брегове, а военновъздушните сили – въздушното пространство. Що се
отнася до жандармерията, тя осигурява вътрешния ред и обществената сигурност.

Условия за постъпване в армията

За да можете да станете войник, трябва да сте на възраст между 17 и 29 години. Да
сте физически и психически годни, да сте преминали през деня на отбраната и гражданството и да сте издържали тестовете за подбор.Не се изисква диплома, освен за да станете офицер.Освен това, войникът може да има кариерно развитие.

Умения, необходими, за да станете войник

За да бъдете войник, са необходими специфични качества и умения. На първо място, трябва да сте дисциплиниран, смел и надежден. На следващо място,трябва да умеете да спазвате йерархията и да бъдете отзивчиви и бързо да изпълнявате заповеди. И накрая, трябва да имате чувство за чест и да сте лоялен към армията. 

Поблестите от това да си войник

подгответе си опаковка

 Military Surplus предлага пакети, които да ви подготвят да бъдете военен. Ако проявявате интерес, моля, посетете нашия сайт.

Бъдещето на военен е уникален професионален опит, основан на физическа подготовка, дисциплина и отговорност. Той представлява огромен брой предимства, сред които :

Военнослужещите изкарват добър живот дори без диплома

Първият момент, който трябва да знаете, е, че за да се присъедините към сержантския състав, не се изисква диплома. Въпреки това един самотен, бездетен сержант или доброволен войник печели около 1 365 евро, т.е. заплата, по-висока от минималната работна заплата. Нещо повече, настаняването и храната се заплащат от армията (само в полка). Войниците получават това веднага след като бъдат обучени. Изпълнявайки
определени мисии, войниците могат дори да получават бонуси в допълнение към заплатата си.

Професия с възможна кариера

Кариерното развитие на войника очевидно е възможно. С други думи, с повишаването на званието им се повишава и заплатата им, тъй като един офицер печели приблизително от 1907 до 5000 евро на месец без бонусите.  В резултат на това да бъдеш войник е наистина сигурна и успокояваща работа с перспективи за развитие. 

Професия, която ви кара да пътувате

За войниците във френската армия и флота операциите в чужбина или така наречените OPEX са задължителни. С други думи, тя ви позволява да опознаете света и да помагате на други държави. Също така и за защита на определени интереси на Франция.Пътуванията могат да продължат от 4 месеца до 1 година в зависимост от OPEX. Освен това при изпълнението на тези мисии войникът ще получава бонуси и компенсации. Това също му позволява да трупа опит и да се развива в рамките на армията.

Армията предлага богат личен и професионален опит

Животът на войника е богат личен и професионален опит. На първо място, войникът се обучава да воюва, да борави с оръжия и инструменти и да си помага. Той също така научава много техники, тактики, ценности и работа в екип. В резултат на това армията е част от едно второ семейство с братя по оръжие. Нещо повече, той пътува много и открива много страни. В резултат на това
службата в армията е много богата на житейски опит.

Недостатъци за войника

Недостатъци за военнослужещите

Източник: specna-arms-unsplash

Въпреки положителните страни, все пак има и някои немалки недостатъци за постъпването в армията. Като начало, да си войник изисква огромна доза дисциплина и мотивация. Наред с други неща, трябва да уважавате йерархията, така че трябва да сте много послушни. Тази институция не предлага почти никаква инициатива. Животът в армията също е подчинен на много правила.

Освен това има и фактът, че понякога ще сте много в движение, което оставя малко място за личния ви живот (независимо дали в любовта или със семейството). Първоначалното обучение също може да продължи от 10 седмици до 1 година, без да виждате семейството и приятелите си.

Накрая, да си войник е свързано с рискове, тъй като трябва да носиш оръжие и да се биеш на мисии. Трябва да защитавате другарите си. Поради това понякога се налагат жертви. Тази тема се повдига още по време на набирането, за да се гарантира, че новобранците са наясно с това. И накрая, голямата мотивация и излизането извън рамките на служебните задължения са повече от необходими качества, които трябва да притежавате, за да бъдете отличен войник.

Следващият текст ще ви разкаже за Как да нося дискретен кобур за порт?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *