Топ 5 военни светлини

Както подсказва името му, военният фенер често се смята за част от оборудването, предназначено само за военните. Въпреки това всеки, особено любителите на приключенията, къмпингуването или походите, може да го използва.
Но то е и незаменим инструмент за ежедневна употреба, защото е много мощно и има много предимства пред традиционното фенерче. Независимо дали става въпрос за дизайн, мощност или материал за производство. Ако се интересувате от тези военни светлини, ви предлагаме да прочетете тази статия, в която ще стане дума за 5-те най-добри военни светлини, които можете да намерите на нашия сайт за военни излишъци.

Какво е военна светлина?

Военна тактическа лампа

Източник: alessandro-skocir-unsplash

Военната лампа е инструмент, използван основно от правоохранителните органи (армия, полиция, жандармерия) за осветяване на района на намеса. В резултат на това тя се използва особено през нощта или на тъмни места. За правоприлагащите органи военната лампа често е придружена от оръжие, за да се идентифицират лесно целите в тъмното. Това след това значително подобрява прицелването.

Но както бе споменато по-горе, военната лампа може да се използва от всеки, особено за туристи, авантюристи, къмпингари, алпинисти, оцеляващи и много други. И накрая, военната лампа има възможност да се използва навсякъде и по всяко време.

Какви са функциите на военната лампа ?

Лампа за военни

Източник: marina-grynykha-unsplash

Основната функция на военната лампа е, разбира се, да осветява определена зона. Но тя има и други много полезни функции. На първо място, може да се използва като острие за оръжие, в действителност те в по-голямата си част са изработени от алуминий, така че са достатъчно здрави, за да нанасят удари. Нещо повече, то е ефективно и за чупене на стъкло или парчета дърво. Второ, то е предназначено да се комбинира с огнестрелно оръжие. Но това е полезно само за военните. И накрая, с лампата си той може да се използва и като аварийна сигнална светлина, в случай че имате нужда от помощ или ако сте се изгубили.

Защо да изберете военна лампа ?

вижте нашите колекции от военни лампи

Вижте нашите site surplus militaire, ако се интересувате

Военната лампа се различава от стандартната лампа по своя дизайн, материал за производство, ергономичност, техничност, здравина и надеждност.

На първо място, военната лампа се отличава със своята светлинна мощност. Като се има предвид, че е предназначена за военни и професионалисти, нейната мощност съответства добре на вида на използването ѝ. Всъщност нейната яркост може да достигне 1219 лумена. На второ място, тя е изключително ергономична, като дори има възможност да разполага с няколко режима на осветяване : нисък, среден, висок и стробоскопичен. Последният се използва за заслепяване на враговете.  

На трето място, неговата автономност е дълготрайна. Някои от тях са оборудвани с батерия тип ААА, а други са с презареждащи се батерии.Това е причината, поради която той може да издържи дни и е предназначен за правоприлагащите органи и авантюристите. И не на последно място, те са изключително устойчиви и здрави благодарение на материалите, от които са изработени. Това е, за да издържат по-добре на екстремни условия и сътресения, идеални за военните.

Топ 5 военни светлини в сайта
за
военни излишъци

За да ви помогнем в избора, на военна светлина, представяме топ 5 на най-добрите военни светлини в нашия сайт за военни излишъци.

Военна тактическа светлина XT2CR PRO LED

XT2CR PRO LED Tactical Military Light

          Посетете нашия сайт за военни излишъци, ако се интересувате

Това е военна лампа от Klarus, която има възможност да показва нивото на батерията благодарение на цветовото кодиране. Благодарение на това батерията ѝ може да се сменя чрез USB кабел. Тя също така има пет различни нива на светлинния поток, едно от които е стробоскопичен режим. Обхватът на светлината му може да достигне до 240 м. Изработен е от аеронавигационен алуминий, водоустойчив е и тежи 88 г.

Тактическа лампа 2200 лумена XT11GT PRO

Тактическа лампа 2200 лумена XT11GT PRO

Вижте нашите site surplus militaire, ако се интересувате

Тази лампа на Klarus се отличава с това, че е много устойчива благодарение на алуминиевата си сплав от аеронавтичен тип. Тя може да издържи на изпускане, надраскване и е водоустойчива на дълбочина до 2 м. Тя се зарежда с микро USB и има четири регулируеми режима и стробоскопичен режим. Максималната му мощност е 2200 лумена и с нея светлинният му лъч може да достигне 316 м при живот на батерията 50 минути.

Челна лампа Tactikka Military Power

Мощен военен челник Tactikka

Вижте нашите сайта за военни излишъци, ако се интересувате

Това е военна челна лампа от марката Petzl. Той е много практичен в полеви условия, тъй като се носи на челото. Първо, той е много мощен, тъй като мощността му може да достигне 3500 лумена. Второ, той е лек, водоустойчив и много устойчив. Той е много лесен за използване, защото има само един бутон. Снабден е с батерия, както и с акумулаторна батерия, така че енергията му е доста силна. Но се различава от останалите по това, че има два различни режима на светене  червена светлина, за дискретност, и бяла светлина за нормална употреба.

Tactical 1000 Lumen E1 LED

Лампа Tactical 1000 Lumen E1 LED

Посетете нашия сайт за военни излишъци, ако проявявате интерес

Тактическата лампа 1000 лумена E1 LED е компактна и практична военна лампа от ново поколение на Klarus. Тя е специално проектирана за осветяване на район в условия на слаба осветеност.Тя е с батерия, има два режима на работа : класически и външен. Освен това има SOS и стробоскопичен режим. Нивото на батерията му се показва и от светлинен индикатор, който променя цвета си. И накрая, той е лесно скриваем благодарение на колана и има само един бутон.

Тактическа инфрачервена лампа

Тактическа инфрачервена лампа

Вижте нашия сайт surplus militaire, ако се интересувате

Това е лампа от серията Chameleon на марката NiteCore. Тя има няколко функции, всички от които са важни. Тя включва два различни RGB светодиода : червен цвят и син цвят. За инфрачервения цвят са отговорни светодиодите CREE XP-G2 (R5). Освен това максималната му мощност е 440 лумена, но той има седем режима с различна интензивност на светлината. Той също така е изключително устойчив на лъчи и удари. И накрая, обхватът му е 190 м.

Следващият текст ще ви разкаже за

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *