Какво е работното време на войника?

Това вече не е загадка за никого, защото много хора знаят, че военната професия не прилича на никоя друга. Наистина, ролите на френската армия са да защитава националната територия и да осигурява мира и интересите. В резултат на това работните места и работното време се различават в зависимост от техните мисии, длъжности и звания. Те също така имат право на почивка и дори на отпуск. При извънредни ситуации обаче военнослужещите могат да бъдат извикани по всяко време, дори по време на почивка. В резултат на това работното време на военните в никакъв случай не е редовно или традиционно. Напротив, това е доста сложна и тежка работа, която обаче носи огромни почести. И така, какво е работното време на един войник ? И какъв е графикът им ? За да разберете, ви каним да прочетете публикацията в нашия блог.

Работното време на военнослужещия от начална степен

Métier de militaire

Източник: pexels-pixabay

Ако сте един от многото млади хора, които искат да се присъединят към френската армия, то, преди всичко трябва да знаете какво е работното време на военнослужещите от начално ниво. На първо място, след подбора на сержантите,кандидатите трябва да преминат обучение в продължение на 3 до 4 месеца или 12 до 16 седмици. По време на това обучение през по-голямата част от времето те ще прекарват около 17 часа на активна служба, т.е. от 5 ч 30 до 22 ч 30. Понякога те ще правят и нощни учения, в зависимост от графика. След тези месеци стажантите ще бъдат оперативни и готови да служат на нацията, като изпълняват множество мисии.

Двата вида военен ден

Колекция военни дрехи

Ако се интересувате от нашите колекции от облекла, ви каним да посетите нашия сайт за военни излишъци

Има два различни вида работен период за оперативния военен персонал. И тези два вида периоди са неразделна част от живота на военнослужещия. Това са
работният график на мисията и работният график на полка. 

Работни графици на военните по време на мисии

По време на периодите на мисиите военният персонал е предназначен да работи денонощно, особено за OPEX или външни мисии. Всъщност по време на мисиите целите на армията или полка продължават дни, седмици, месеци или дори години. Мисиите могат да бъдат разнообразни в зависимост от званията и армейските корпуси.

За мисиите на френската национална територия военният персонал има различни мисии в зависимост от ситуацията. И ето ги :

  • Спасяване на човешки живот в случай на природни бедствия като циклони, земетресения, цунами… ;
  • Бой срещу тероризма,
  • Наблюдение на определени територии,
  • Бой срещу горски пожари, пожари… ;
  • Бой срещу определени бандити или банди.

При външните мисии мисиите също варират в зависимост от контекста, геополитическата ситуация и видовете конфликти, които трябва да бъдат разрешени. Ето няколко примера :

  • Спасителни мисии,
  • Осигуряване на определени територии,
  • Защита на националните интереси,
  • Подкрепа на държави срещу терористични групировки,
  • Изпълнение на разузнавателни мисии,
  • Обучение на чуждестранни войници,
  • Подсилване на чуждестранни армии.

Със сигурност има и още други, но това са често срещаните видове външни мисии, изпълнявани от френската армия.

Разписание на службата в полка

militaire en mission

Източник: pexels-pixabay

В допълнение към мисиите военните служители работят в полкове, т.е. във военни бази или казарми. Там те работят около 37,5 часа седмично, или малко под 8 часа на ден. Целта на работата в полковете е да се осигури оперативност на батальонните части. Ето някои от задачите, изпълнявани от военнослужещите по време на полкова служба:

  • Поддържане на помещенията : почистване, прибиране на вещи, поддръжка на оборудването…
  • Въвеждане на физическа подготовка и спорт,
  • Провеждане на обучение за боравене с оръжия и оборудване,
  • Преминаване на теоретични курсове,
  • Прилагане на различните теории.

След края на работния ден военнослужещите могат да се върнат у дома, независимо от разстоянието между полка и домовете им. Но от време на време военнослужещите могат да изпълняват нощни дежурства. Освен това
те могат да бъдат призовани по всяко време за изпълнение на мисии.

За почивните дни те се възползват от почивката, където могат да останат с близките си. Освен това те могат да останат в цивилно облекло. С други думи,през почивните дни те разполагат със свободни помещения, но трябва да останат постоянно нащрек и на разположение всяка секунда. И накрая, войниците разполагат с деветседмичен отпуск от своя началник.

Следващият текст ще ви разкаже за Къде живее войникът?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *