Какви са тестовете на армията?

Военнослужещите са лица (мъже или жени) на служба в армията, чиято роля е да защитават населението, територията и националните интереси. Това е много привилегирована професия, тъй като се изпълнява с чест и слава. Ползите, на които се радват военнослужещите, също са многобройни и изключителни. В резултат на това много млади хора искат да се присъединят към армията поради тези много практични и положителни причини. Но преди всичко трябва да отговаряте на няколко условия, за да можете да кандидатствате за постъпване в армията. Нещо повече, преди да подпишете действителен договор, трябва да преминете и няколко теста за психическа и физическа годност. И така, какви са армейските тестове ? Всички отговори ще намерите в тази публикация в блога.

Продължителност на всички тестове и как се провеждат

Кандидат за военен

Източник: benjamin-faust-unsplash

Преди да се явите на тестовете за подбор за постъпване в армията, първо трябва да отговаряте на определени условия като възраст (от 18 до 30 години), да сте френски гражданин, да сте физически и психически здрав и да сте завършили JDC или Деня на отбраната и гражданството.

След като кандидатствате и изпълните тези критерии, ще получите призовка за тестовете, които се разделят на три категории: медицински тестове, психотехнически тестове и физически тестове. Накрая ще трябва да останете 2 или 3 дни, за да ги изпълните, ето какъв е графикът :

Първият ден се състои в разглеждане на чантите и попълване на административните документи. След това, на втория ден, ще се явите на медицински и психотехнически тестове. И накрая, през последния ден, по програма са физическите тестове. Ако преминете успешно тези тестове, официално ще се присъедините към армията като военнослужещ.

Медицинските тестове

медицински прегледи

Източник: alexandr-podvalny-unsplash

Медицинските тестове са много важни, тъй като те ще определят останалата част от вашето дело. Ако не сте медицински годни, всички останали ще бъдат анулирани и автоматично ще се провалите. За целта,лекарите и медицинските сестри ще анализират кръвното ви налягане, пулса, дихателния капацитет, стъпалата, гърба и краката. Ще ви бъде направен и пълен преглед на слуха, урината и очите.

Не се допускат и кандидати с хронични заболявания (диабет, астма, хипертония…) или някакви аномалии. Ако преминете успешно тази фаза, можете да преминете към следващите тестове. 

Психотехнически тестове

военен артикул

Ако искате да бъдете военен, каним Ви да посетите нашия сайт за военни излишъци, за да разгледате нашите колекции от военни артикули.

Психотехническите тестове се състоят в оценяване на склонността ви да разсъждавате при различни проблеми.  Тестовете ще бъдат на ваше разположение и трябва да решите колкото се може повече от тях, за да се надявате да преминете.

Поведенчески тест

Първият тест включва определяне на личността ви като цяло,като ви се задават поредица от въпроси, вариращи от 60 до 80. Това позволява на проверяващите да разберат за начина ви на живот, характерите, предпочитанията и средата, която ще ви подхожда най-добре. Трябва да отговорите на въпроса от това, което ми подхожда : напълно, подходящо, доста, малко или изобщо.

Тест за способност за разсъждаване

Вторият тест позволява да се определи нивото на вашата логика и разсъждения. Той има за цел да определи способността ви да станете военнослужещ, като оцени вашите :

  • Способност да се адаптирате към нови ситуации,
  • Способност бързо да усвоявате нови знания и да ги прилагате на практика,
  • Способност за прилагане на сложни стратегии в зависимост от обстоятелствата,
  • Способност за самостоятелно създаване на тактики и стратегии,
  • Способност за вземане на бързи и важни решения.

Тестовете за разсъждаване могат да приемат няколко форми, включително :

  • Тест за графични серии : той се състои в определяне на фигурата, която остава след серия от фигури.
  • Тест с кубчета : същото разсъждение като теста с графични серии, но с кубчета.
  • Тест с домино : той се състои в определяне на стойността на последното домино след поредица от поставени преди това доминота.
  • Тест с числа : трябва да се намери липсващото число след поредица от числа. За
    да направите това, можете да използвате основни операции за решаването му.
  • Тест за пространствено различаване : трябва да определите броя на фигурите, намиращи се в купчина от фигури.
  • Логика на нарушителя : това включва намиране на нарушител или грешка сред поредица от думи или числа.
  • Тест по математика : това е основна математика, трябва да овладеете основни изчисления и операции.

Тест за вербални способности

Третият тест ще оцени общото ви ниво на владеене на френски, английски език, а също и на обща култура. По този начин ще се определи способността ви да разбирате инструкции, наръчници и правила, които трябва да се спазват.

Така, за теста по френски език ще се явите на тестове за лексика, спрежения и разбиране на текст.

За английския език изискваното ниво не е много високо, просто трябва да спрягате глаголи или да завършвате изречения.

За общите познания по същество трябва да отговаряте на въпроси за армията. Като например за различните звания в армията, нейните дейности, цели…

Физически тестове

физически тест

Източник: pexels-pixabay

Физическите или спортните тестове ще се проведат в последния ден и включват установяване на физическите ви възможности, както и на вашите ограничения.

Тест на Люк Леже

Този физически тест ще провери вашата издръжливост, като изчислимаксималната аеробна скорост и максималната консумация на кислород (VO2Max), по време на 45-минутно прогресивно бягане. Това също ще провери лимита ви, както и вашата мотивация и решителност.

Тест с клек

При този тест на изпитание ще бъде подложена силата на краката и бедрата ви. Трябва да направите максимум клекове за една минута.

Тест за координация

Трябва да преминете по трасе с препятствия за възможно най-кратко време. Така ще проверите издръжливостта си, способността си да вземате решения, силата на мускулите си, рефлексите си и способността си да се адаптирате.

Тестът с ролките

За този тест ще използвате специфичен уред за тренировка с тежести. Всъщност
трябва да опънете ролка от главата до гърдите си в седнало положение с плоски крака на земята и с придържане на коленете.

Заключение

Изпитите за влизане в армията не са лесни и изискват много концентрация, внимание и мускули. Поради тази причина, още преди да кандидатствате, ви съветваме да се подготвите психически и физически 3 или 4 месеца преди теста. По
този начин ще бъдете по-напред в играта и готови да се справите с тези серии от тестове.

Следващият текст ще ви разкаже за Какво е работното време на войника?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *