SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош

92.00лв.

Марка : SAM MEDICAL
Предлагаме ви торакална превръзка, която трябва да добавите към комплекта си за първа помощ. Тя ще бъде много полезна в случай на рани в гръдния кош.

Изберете вашия размер и цвят на страницата за плащане

SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош
SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош
SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош

Превръзката за гръдна обиколка на SAM® е предназначена за затваряне и повторно покриване на отворени рани при повечето обстоятелства.

Превръзката за гръдна обиколка на SAM® Chest Seal от SAM MEDICAL ще се превърне в съществена част от вашата аптечка за първа помощ.

След бързото нанасяне, прилепването на този устойчив на екстремни атмосферни условия продукт няма да помръдне нито в жега, нито в студ! Той отговаря и на спецификациите на CoTCCC, препоръчващи оказване на първа помощ в бойни ситуации, тъй като е водоустойчив и устойчив на всички елементи.

 

 

Превръзката VALVE TRUFLOW™ е една от най-важните характеристики на тази гръдна превръзка.

Тази превръзка е оборудвана с твърд куполен вентил от марката SAM® Chest Seal, той ще гарантира перфектен въздушен поток, независимо от това колко голям натиск се прилага.

Голямата странична вентилация ще намали риска от запушване от кръвни съсиреци или мека тъкан. Непрекъснатата вентилация се осигурява от качествената клапа, която е монтирана към тази превръзка.


Лепилото, което се използва при тази превръзка, е много здраво и отдавна се очаква от здравните специалисти. Голямата му адхезия ще запечата правилно раната, дори ако тя е покрита с кръв, коса, вода, пясък, пот и т.н.

Тя е съставена от ултралепкаво хидрогелно лепило, както и от висококачествена клапа, която ще пропуска правилно въздуха.

Гръдните превръзки се предлагат в различни форми, размери. Някои имат подложки, които абсорбират кръвта или предотвратяват навлизането на въздух в гръдните рани.

Закупете и тези ножици за травма, за да обогатите военната си аптечка.

Кога трябва да се прилага гръдна превръзка?

Те често се използват за много различни цели. Те могат да се поставят върху гърдите, за да предпазят раните, но също така и около врата, за да осигурят подкрепа по време на нараняване.

Тя е предназначена да осигури компресия и подкрепа там, където е най-необходима.

При огнестрелна рана в гърдите гръдната превръзка се използва, за да осигури компресия и да предотврати разширяването на гръдния кош.

При прободна рана с нож гръдната превръзка се прилага, за да се предотврати разширяването на гръдния кош и да се осигури компресия.

В ситуация, в която гръдният кош е бил наранен, може да се организира осигуряване на подкрепа и компресия до пристигането на медицинска помощ. Трябва да се отбележи, че тя никога не трябва да се прилага като основно лечение на нараняването. Винаги се консултирайте с медицински специалист преди употреба.

Кога да не използвате гръдна превръзка?

Тя не трябва да се прилага, ако гръдният кош не е наранен. Не трябва да се използва и като основно лечение на нараняване. Ако се съмнявате дали трябва да се използва гръдна превръзка, консултирайте се с медицински специалист.

SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош
SAM® Уплътнителна превръзка за гръдния кош

92.00лв.

92.00лв.