Какво е Militaire du Rang?

Подпоручикът е основната сила на френската армия. Достъп до нея имат младежи на възраст от 17 до 29 години. Те могат да изпълняват мисии навсякъде по света и да спазват строги армейски правила. Могат да имат няколко специалности, вариращи от ИТ до склададжия. За повече подробности нека да разгледаме какво е сержант?“

Как да стана сержант?“

млад подофицер

Източник: БГНЕС: Снимка от Дейвид Марк от Pixabay 

За стани сержант, трябва да бъдат изпълнени определени условия. На първо място, сержантът е въоръжена сухопътна отбранителна сила. Тя се състои от военнослужещи от сухопътните войски (Engagé Volontaire de l’Armée de Terre – EVAT) и военнослужещи от сухопътните войски (Volontaire de l’Armée de Terre – VDAT). Не се изисква диплома, за да се присъедините. Има обаче няколко критерия, които трябва да бъдат изпълнени.

За EVAT те са :

  • Бъдете млад френски гражданин на възраст между 17 и 29 години;
  • Издържали сте JAPD (Journée d’Appel à la Préparation à la Défense) ;
  • Преминете тестовете за подбор (медицински преглед, психотехнически тест и др.).).

След като бъде класиран, бъдещият служител ще получи военно обучение, което ще продължи от четири до шест месеца, както и техническо обучение за неговата специалност.

За VDAT те са:

  • Бъдете млад французин на възраст между 18 и 26 години, който е преминал JDAP;
  • Издържал е същите тестове като за EVAT.

След подбора стажантът ще премине шестмесечно военно обучение.

collection de treillis militaire

Какво означава подофицер?

Той&nbspе известен с това, че е войник, който е получил военно и техническо обучение. Той е усвоил тези умения в центъра за първоначално обучение на военните. След това е нает в полк на постоянен договор. В зависимост
от специалността си сержантите могат да имат различни отговорности: секретар, механик, водач на куче, шофьор на бронирана машина и т.н.

Какви са задачите, възлагани на сержантите?

entrainement soldat

Източник : Image par Military_Material de Pixabay

Неговото основно предназначение е това на войника. Те участват в мироопазващи мисии, мисии за сигурност и оказване на помощ на населението. Те могат да изпълняват мисии на територията на цяла Франция и дори в чужбина. За целта те трябва да са напълно отдадени на френската армия, да имат добър екипен дух и да притежават специфични технически умения. Той ще получава заплата в зависимост от стажа и ранга си в армията.

Следващата статия ще бъде посветена на роботите милитари на френската армия.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *