Как се става войник на 16 години?

Да станеш войник е мечта, която някои млади хора биха искали да сбъднат. Идеалната възраст за постъпване в армията (сухопътна или военноморска) е 17 години и половина. Възможно е обаче да постъпите на служба и по-рано. И така, как се става военен на 16 

Какви разрешения са необходими, за да станете военен на 16 

young-military

Прием в армейския корпус все още не е възможен за лица под 17,5 години. Те обаче могат да участват в програми за стажуване през военния период. Тези стажове ще предоставят възможност за запознаване със света на армията. Освен това те ще могат да развият своите страсти, както и определени ценности като лоялност, честност, дисциплина на участниците.

Участникът ще :

  • ще бъде на възраст между 16 и 30 години (непълнолетните трябва да имат разрешението на родителите си да участват)

  • да са с френско гражданство

  • да имат добро физическо състояние.

Те ще могат да се регистрират в Cirfa (Център за информация и набиране на персонал за въоръжените сили).

Първоначалният военен период или PMI: въведение в това как да станеш войник на 16 години

Откриването на PMI или начален военен период е от 3 до 10-дневен курс за откриване на различни въпроси, свързани с националната отбрана. Този период ще бъде използван за усвояване на основни военни познания като полковете, техните роли и др. Стажантът също така ще открие всички компоненти на военния свят и ще направи някои упражнения, за да се адаптира към живота в един полк.

Всички нужди (храна, настаняване и облекло) ще бъдат осигурени безплатно от армията. В края на ПМИ ще бъде издаден сертификат за участие, за да станете военен.

Подобрен военен период за специализация

jeune soldat

По-добрият военен период е по-дълъг и продължава между 10 и 30 дни. Целта е да се открие конкретна работа в армията.

Първият курс, наречен специализиран напреднал военен период , е предназначен за опознаване на работата в областта на поддръжката, транспорта, логистиката и др.

Втората част е високият напреднал военен период. Той е за период от 19 дни и ще служи за укрепване на умствените и лидерските умения. В него посветените ще се запознаят с професията на офицера и сержанта.

Последният курс евоенният период за развитие на парашутиста с продължителност 12 дни за учениците от подготвителните класове на висшите училища по отбрана и френската армия.

Следващата статия ще обясни какво е военна излишъци.

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *