Как мога да се предпазя от кражба с взлом?

През 2021 г. във Франция са извършени около 200 000 кражби с взлом или приблизително 20 кражби с взлом/ден>. Така че е естествено да искате да подобрите сигурността на дома си, за да избегнете най-лошото. Нещо повече, това ще ви осигури добра застрахователна защита в случай на проблем. Но първо, как да се предпазите от кражба с взлом?

Симулирайте присъствието си

симулирайте присъствието си

Източник : pixabay house

Около 80% от кражбите с взлом се извършват през деня, докато ви няма. Трябва да избягвате да сигнализирате за отсъствието си. За целта можете да симулирате присъствието си, като инсталирате програматори за телевизора или осветлението си. Също така избягвайте да оставяте да се натрупват писма или други индикации, че къщата е празна.

По време на празниците най-доброто решение би било да предупредите свой доверен съсед или пазача на сградата за отсъствието си. Също така трябва да засилите охраната на къщата или апартамента си. Ако ще отсъствате за дълго време, тогава поканете приятелите или семейството си да останат при вас.

Засилете сигурността на дома си, за да предотвратите кражба с взлом

кражба с взлом

Източник: Pixabay крадец

Мерките, предприети за симулиране на вашето присъствие, понякога са недостатъчни. Някои крадци може вече да са забелязали и да са се възползвали от шансовете си. Повишаването на сигурността на вашия дом ще бъде най-добрият начин за предотвратяване на кражби с взлом. Нещо повече, мерките могат да ви позволят да се възползвате от застраховка.

Тогава ще трябва да инсталирате сигурни ключалки, ъгли против взломяване и по-силна или бронирана врата като входна врата. Всъщност, 80% от крадците минават през входната врата. Те могат да се откажат от плановете си след 5 минути неуспешни опити за проникване. Можете също така да затрудните работата им, като инсталирате охранителни решетки, стъкла против взлом, ролетни щори и др.

Използвани системи за наблюдение за подобряване на сигурността

камера за видеонаблюдение

Използването на използването на система за видеонаблюдение също ще възпре крадците. Статистиката показва, че 95% от крадците бягат, когато се задейства алармата.

Можете да добавите и камери за наблюдение, насочени към стратегически места, като входната врата или леснодостъпни капаци и дори вътре в дома ви. Преди всичко, не се колебайте да използвате две или повече камери, за да получите различни ъгли и да избегнете възможно най-много слепите зони.

 Също така поставете сигнали, за да покажете, че разполагате с такива системи, това ще успокои страстта на крадците.
 

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *