Доколко сте годен за армията?

Присъединяването към френската армия като войник изисква най-вече отлично физическо състояние. Действително, всички дейности, практикувани в армията, са много физически натоварени за всички войници, независимо от техния корпус. Различните мисии, които се изпълняват, изискват издръжливост, сила, бързина и способност да надскочиш себе си. Разбира се, след като постъпите в армията, обучението и спортът ще бъдат част от вашето ежедневие. Но за набирането на кадри ще преминете през физически тестове и оценки. И така,каква физическа подготовка за армията ? В тази статия ще проследите пълното ръководство за това как да имате препоръчителната физическа подготовка, за да станете войник.

Всичко, което трябва да знаете за физическата подготовка, необходима за постъпване в армията

Военнослужещ

Източник: pexels-imprensa-agruban®

Въпреки че тестовете, провеждани от различните армейски корпуси, са различни, винаги се изисква добро физическо състояние. Всъщност нивото на изискванията е различно за армейските корпуси (армия, военновъздушни сили, национален флот и жандармерия), но също и за специалностите (специални сили, GAV, PSIG…).

В този случай, за да се надявате да постъпите в армията, трябва да имате добро физическо състояние, което ще ви позволи да : преминете необходимото обучение, да преминавате всяка година тестовете за контрол на физическото състояние на военнослужещите (CCPM) и да станете войник. С други думи, целта на теста за подбор е да се установи дали имате потенциал да станете войник. Поради
тази причина слуховете, че трябва да сте спортист на много високо ниво, за да успеете да влезете в армията, са напълно неверни.

От друга страна, армията провежда най-много физически тестове в своите приемни изпити. Ето
защо успешното преминаване на теста за подбор в армията означава, че сте годен да постъпите във всички въоръжени сили.  Поради това ще вземем предвид, нивото на физическа подготовка, което се изисква, за да можете да постъпите в армията.

Някои условия, на които трябва да отговаряте, преди да се подготвите за физическите тестове

Необходима физическа подготовка

Източник: pexels-matthew-hintz

Преди да се отправите към наборната служба, ето няколко условия, на които трябва да отговаряте :

  • Изискваната възраст е между 17,5 и 30 години ;
  • Да сте с френско гражданство ;
  • Трябва да сте завършили JDC или деня за защита и гражданство ;
  • Трябва да сте в съответствие със закона ;
  • Трябва да сте психически и физически здрав.

Преди физическите тестове,ще преминете пълен медицински преглед при военен лекар от CEMI или центъра за първоначална медицинска експертиза. Лекарят ще изчисли например вашия ИТМ или индекс на телесната маса, дихателния ви капацитет, кръвното ви налягане и много други. Това е необходимо, за да се определи дали сте физически годен или не. В
резултат на това няма да бъдат допуснати лица с хронични заболявания (сърдечни проблеми, диабет…) или други отклонения.

Какви са физическите тестове за армията ?

collection d'articles militaires

Ако се интересувате от света на армията, ето нашата колекция от артикули на нашия уебсайт за военни излишъци

Както и да е званието  (сержантско, старшинско или офицерско), за което искате да кандидатствате, физическите тестове винаги са задължителни. Всъщност физическата активност е неразделна част от армейската култура. Освен това, преди да кандидатствате, ето кои са физическите тестове, които трябва да знаете, ако искате да се присъедините към армията :

  • The Luc léger : този тест ще провери вашата издръжливост. Представлява прогресивно 30-45-минутно бягане, предназначено да открие вашата ВМА или максимална аеробна скорост. То също така проверява границите на възможностите ви, както и вашата мотивация и решителност.
  • Тест за координация и клякания : това състезание ще провери силата на бедрата и коремните ви мускули.
    Ще изпълнявате клекове с телесно тегло за една минута, лицеви опори, трасе с препятствия и други.
  • Набирания : това е тест за сила и издръжливост, а също така е и най-трудният и страшен тест. Ще изпълнявате ексцентрични набирания, пронизителни придържания, със или без ластик и придърпвания на гърдите.

Методики, които да следвате, за да се подготвите за армейския тест

Отчитайки тестовете, които ще се правят по време на изпита за подбор, трябва да се подготвите възможно най-рано. Ако изобщо не сте атлетичен, но сте в добра форма, не е късно, можете да тренирате три месеца или повече преди теста, за да натрупате достатъчно издръжливост, сила и сила.

За подготовка за Светлоструй

Бягане

Източник: pexels-cottonbro-studio

За Light Luke първо трябва да работите върху издръжливостта си, като бягате 2 до 3 пъти седмично в продължение на три месеца или повече. Това ще подобри ВМА и кардиото ви, както и ще ви позволи да достигнете необходимото плато. След това, за да подобрите експлозивността си, трябва да правите скоростни бягания 2 до 3 пъти седмично. И накрая, направете няколко сплит тренировки, за да подобрите издръжливостта си. Трябва да редувате тези три вида тренировки, за да имате по-голям шанс да успеете с Лайт Люк.

За да се подготвите за клекове и набирания

Бодибилдинг

Източник: akram-huseyn-unsplash

За да успеете при клековете и набиранията, е необходима голяма сила на съответните мускули. Поради тази причина трябва да правите силови тренировки във фитнес зала. За целта
работете с мускулите на ръцете, коремните мускули, бедрата, гърба и раменете, за да изградите тяхната сила и издръжливост.

Увеличавайте повторенията си, когато се чувствате в състояние да го правите, както всяка седмица. Започнете и плиометрични упражнения, за да укрепите мускулите си и да придобиете повече сила. И накрая, можете да правите и тестови набирания и клекове веднъж месечно, за да свикнете с тестовете.

Подобрете начина си на живот

Добра хигиена

Източник: gabin-vallet-unsplash

Накрая, за да извлечете максимална полза от тренировките си за развитие на издръжливостта и силата,трябва да имате добър начин на живот. Важно е да запомните, че лошият начин на живот обикновено води до регрес. На първо място, не трябва да прекалявате с тренировките си; доброто възстановяване е от съществено значение за развитието на мускулите ви. На следващо място, трябва да адаптирате диетата си към тренировките. Дайте предимство на протеините и калция и намалете промишлените захари и мазнини. И накрая, добрата хидратация и достатъчното количество сън също са задължителни. 

Следващият текст ще ви разкаже за Какви са предимствата на това да си военен?“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *