Какво е Fantassin?

Когато е имало армии, е имало и пехотинци. Всъщност те са съществували от незапомнени времена, но думата е създадена едва през XIV в. от н.е. В днешно време повечето хора предпочитат да използват думата войник, военен и боец, а не пехотинец. Всъщност всички пехотинци са войници, но не всички войници са непременно пехотинци. Всъщност терминът пехотинец се отнася за конкретни войници в рамките на една армия. И така, какво представлява пехотинецът? Какви са неговите задължения? Именно това ще разберем в тази статия.

Фанфасник : Определението

войник от пехотата

Източник: pixabay

Етимологично терминът fantassin означава млад воин, а детето – малко момче. Той идва от италианската дума fantaccino, чиято съкратена форма е infante или дете, откъдето произлиза терминът пехота. В армията пехотинците са войници, които се бият пеша, и всички техни подразделения се наричат пехота. Те се различават от артилерийската част. Те използват т.нар. леки оръжия (автомати, пушки, пистолети, ножове, гранати…), за да се борят с враговете.

surplus militaire

За да стане ясно, пехотинците се сражават пеша, но използват различни средства за придвижване като мотоциклети, коне, самолети или камиони, за да стигнат до определени и отдалечени места. Но, разбира се, по време на войни или мисии те вървят пеша през по-голямата част от времето. Всички мъже и жени могат да станат пехотинци.

Различните видове пехотни части

механизирана пехота

Източник: m2a3-bradley

За да бъдат функционални и ефективни по време на мисии и войни, армиите са създали различни видове пехотни части. Те класифицират пехотата в зависимост от транспортните средства. Ето ги :

  • Пехота: това са пехотинци, които се придвижват пеша. Те могат да изминават по 40 км на ден.
  • Кавалерия : това са пехотинци, които се придвижват на коне. Радиусът им на действие е 160 км на ден.
  • Мотоциклетна пехота : както подсказва името, това са пехотинци, които използват мотоциклети. Те могат да изминат 480 км на ден.
  • Моторизирана пехота : пехотинците се придвижват с колесни транспортни средства като камиони. Те се придвижват с около 480 км на ден.
  • Механизирана пехота : пехотинците използват танкове или бронирани транспортни автомобили, за да се придвижват с 280 км на ден.
  • Парашутни части : пехотинците се транспортират със самолет за изпълнение на специални мисии.

В днешно време, благодарение на съвременните технологии, традиционните средства за придвижване като коне и велосипеди почти са изчезнали.

Мисиите на пехотинците

пехотинец, пехотни бойци

Източник: pexels-antonio-prado

Пехотата се състои от 39 пехотинци за всяка единица. Това всъщност са основните войски за борба с враговете по време на война. Те са и тези, които изпълняват видовете мисии, като например проникване, действия на командоси… С други думи, пехотинците са тези, които директно се сблъскват с противниковите армии. От
тази гледна точка има два вида пехота : армейска пехота и военноморска пехота.

Ролите на пехотинците зависят от техните способности и специализация. Всъщност те са стрелци с ракети, стрелци със специални оръжия, радиооператори, шофьори на бронирани или небронирани транспортни автомобили и прецизни стрелци. Те се използват и за защита, нападение или проникване в определени обекти или места.

Как да стана пехотинец ?

Моторизирана пехота

Източник: pexels

За да се присъедините към пехотата на френската армия и да станете пехотинец, трябва да отговаряте на определени условия. На първо място, трябва да :

  • да сте на възраст между 17,5 и 30 години;
  • да сте с френско гражданство;
  • да
    сте отДа
    имате необходимото телосложение и стабилна и пълноценна психика,
  • да сте в добро здраве;
  • да имате добро чувство за патриотизъм&.nbsp;;
  • Да са съгласни със задълженията на JDC или националната служба и да се възползват от гражданските права;
  • Да са строги, смели и дисциплинирани;
  • Да имат големи умения за адаптация.

След това си уговорете среща с консултант по набиране на персонал, за да видите какви са възможностите в армията. След това можете да подадете досието си и ако бъдете избрани, ще се явите на тестове. И накрая, ако сте успешни, ще преминете обучение в рамките на армията като пехотинец. Разбира се, вие избирате своя професионален път. Сержантите печелят около 1 362 евро на месец и получават храна и квартира.

Следващият текст ще ви разкаже за Peloton de surveillance et d’intervention de la Gendarmerie : fiche métier !“

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *